woensdag 9 november 2016

VS | Trump wordt volgende Amerikaanse president, slecht nieuws voor LGBT's

Amerika  →  De strijdt is gestreden: wat weinigen hadden verwacht is een feit: Donald Trump volgt Barack Obama op als president van de Verenigde Staten ‼  Mr. Trump behaalde de vereiste 270 kiesmannen om de verkiezing te winnen.  Volgens CNN heeft Hillary Clinton ondertussen haar verlies al erkend. Ze belde met Donald Trump hierover en heeft hem naar verluidt gefeliciteerd.

Het feit dat 'Donald Trump' president van de Verenigde Staten wordt veroorzaakt wereldwijd een ware shock golf, maar zorgt eveneens ook voor veel vreugde bij de vele Trump fans en kiezers. Ondertussen reageerden de financiële markten al zeer negatief op de uitslag met serieu- ze verliezen. En dat heeft allemaal te maken met het feit dat niemand echt weet wat Donald Trump van plan is. Nog voor het bekend was dat Trump de volgende president wordt duwde de nervositeit op de aandelenmarkt,  omtrent zijn overwinning de beleggers naar veiligere havens. En dat is in de eerste plaats nog altijd het goud.

Onder de mensen die nu absoluut niet blij zijn met de overwinning van Trump zit een meerderheid aan Amerikaanse HoLeBi's & Transgenders. Dat heeft niet enkel te maken met het feit dat Trump eerder anti HoLeBi & Transgender is, maar vooral ook met het feit dat de Republikeinen nu opnieuw de meerderheid hebben in zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden, en die zijn overwegend tegen gelijke rechten wetten voor HoLeBi's en Transgenders.  Er is één klein lichtpuntje, Donald Trump zal niet ales kunnen doen wat hij wenst. Want eerder lieten tijdens de verkiezingsstrijd, tal van Republikeinse politici Trump vallen  Dat betekend dat ze hem vanuit de Senaat en het Huis van Afgevaardigden regel- matig in toom zullen houden. Maar voor HoLeBi's & Transgenders blijft het feit dat de Republikeinen nu erg veel macht hebben redelijk nefast.
                                    
                                         
'Donald Trump' is alvast omringd door een grote groep van HoLeBi- en Transfobe Republikeinse politici – met op kop 'Mike Pence' en 'Ben Carson', die zeer zeker hun invloed zullen laten gelden.  Eerder beloofde Trump zijn kiezers dat hij het homohuwelijk wil afschaffen.  Jammer genoeg maakt hij daarbij zeer veel kans om dit ook daadwerkelijk te verwezenlijken  Want de lijst van 20 rechters en politici die Donald Trump mag aanstellen voor het Supreme Court of Justice het hoogste Amerikaanse Hof  bestaat uit allemaal mensen die anti homohuwelijk zijn ‼ Bij een nieuwe rechtszaak is de kans dus ontzettend groot dat Amerikaanse 'Homo's en Lesbiennes' in de toekomst niet meer kunnen trouwen. Anderzijds zijn de wonderen natuurlijk de wereld nog niet uit en kan Trump nog altijd draaien met de wind en het homohuwelijk laten bestaan.

Verder is Donald Trump ook een zeer groot voorstander van de First Amendment Defense Act, die discriminatie op basis van religieuze over- tuiging tegen HoLeBi's en Transgenders wettelijk toestaat. Volgens Donald Trump moeten religieuzen ten allen tijden beschermd blijven. Achter deze stelling staan 9 van de 10 Republikeinse politici. Dat was eerder al te merken toen begin dit jaar vijf staten onder Republikeins bewind anti 'HoLeBi & Transgender wetten' invoerden.  Gelukkig sneuvelden nadien enkele van deze wetten met dank aan de "grote protesten" van be- drijven, artiesten en burgers - er is dus nog hoop ...  En zoals gezegd, in principe kan het alle kanten uit met Donald Trump, wat er meteen voor zorgt dat de VS momenteel - en mogelijk ook nog een lange tijd in een complete chaos terecht komt - zolang Donald Trump niet duidelijk maakt wat zijn plannen zijn.

Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – Winq.nl / YouTube.com