woensdag 20 juli 2016

24 juni 2017 | Roze Zaterdag in 's-Hertogenbosch en Oss – Thema: "Voor Jou"

Roze Zaterdag 2017  →  Roze Zaterdag zal op 24 juni 2017 in 's-Hertogenbosch worden gevierd. Dat hebben de betrokken wethouders van Oss en Den Bosch, René Peters en Eric Logister, dinsdag bekendgemaakt. Met die bekendmaking is ook de website online gegaan - RozeZaterdag2017.nl - waarop in de komende tijd steeds meer bekend zal worden van 't programma op 24 juni 2017 zal worden ge- organiseerd. Ook Strangée, de levende mascotte, het roze icoon van Roze Zaterdag 2017, is gepresenteerd.

Voor jou
's-Hertogenbosch en Oss zijn twee steden met hun eigen kenmerken - dynamiek en diversiteit - maar ook met tal van overeenkomsten. Samen als regio wordt het als de meest bourgondische van het land gezien. En wie bourgondisch zegt, zegt gastvrij, dus iedereen is van harte welkom. De gastvrije regio, die weet hoe een feestje gevierd moet worden, wil daarom een Roze Jaar vieren met evenementen waar LHBT'ers & hetero's hand in hand gaan. De wereld zoals hij eruit zou moeten zien: voor jou en voor iedereen ‼ Het programma heeft aandacht voor diverse groepen zoals jongeren en ouderen, LHBT'ers met een beperking, sporters, transgenders, religieuzen en mensen uit andere culturen. Het programma zal uitnodigend zijn naar iedereen: ook voor wie niet homo of lesbisch is of anderszins tot de primaire doelgroep van Roze Zaterdag behoort, wordt deze Roze Zaterdag een bourgondisch feest.
                                   
        
                             
Samenwerking Oss en 's-Hertogenbosch
Beide steden zetten zich al sinds 2012 als Regenboogsteden sterk in voor een beter leefklimaat en acceptatie van LHBT's.  In 's-Hertogenbosch & Oss is immers plaats voor iedereen. Het programma Regenboogstad eindigt in 2017 en niet met stille trom. Oss, 's-Hertogenbosch én de regio vieren in 2017 dat einde met Roze Zaterdag in 's-Hertogenbosch.  Nederland staat bekend als een van de meest tolerante & vooruitstrevende landen ter wereld. Tolerantie is echter geen statisch gegeven, ook niet in ons land. Het is dus belangrijk om de acceptatie van lesbiennes, homo- seksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) steeds te 'bewaken'. Hoe ?!  Door zichtbaar te zijn en voorlichting te geven, ook door middel van het vieren van Roze Zaterdag.

Zie ook:

bronnen: RozeZaterdag2017.nl – Rick Evers / YouTube.com / Twitter.com – Brabants Dagblad