maandag 18 juli 2016

Rotterdam | Aandacht voor 'Seksuele & Gender diversiteit' bij Caribbean Pride

Zomercarnaval Rotterdam 2016    Passionada Entertainment, The Hang Out 010 & Rotterdam Pride hebben de handen ineengeslagen voor de Caribbean Pride: "Een serie events waar seksuele-, gender- en culturele diversiteit zichtbaar en bespreekbaar gemaakt wordt binnen de Caribische gemeenschap in Rotterdam   Onderdeel van het "Caribbean Pride"-programma is deelname aan de straatparade van het Zomercarnaval 2016".

Carnavalsgroep Passionada – The Second Generation loopt dit jaar voor het eerst mee en zal met de diverse culturele achtergronden binnen deze carnavalsgroep, tijdens de parade verbroedering en respect uitdragen  Samen met de 2500 andere dansers en danseressen van de straat- parade wordt de Rotterdamse binnenstad op zijn kop gezet. Transgender Queen Beyong Veldkamp zal in een spectaculair kostuum flaneren op de kleurrijk uitgedoste praalwagen vol roze flamingo's.

Het Zomercarnaval Rotterdam is 'n evenement waar (zelf)expressie, creativiteit en de veelkleurigheid van de Caribbean community zichtbaar wordt. Seksuele diversiteit en gender diversiteit is binnen deze gemeenschap nog steeds een taboe onderwerp dat volgens Caribbean Pride daarom een plek verdient in de parade  Vorig jaar heeft Passionada Entertainment met de Hang-Out 010 een goede eerste stap gezet met het uitwerken van het thema seksuele en gender diversiteit in de parade. Omdat de parade toen letterlijk in het water viel, is er in 2016 samen met Rotterdam Pride en Rotterdam Unlimited verder gebouwd aan dit thema, waaruit het programma voor Caribbean Pride is ontstaan: een combinatie van film, muziek, dans en workshops.

30 juli 2016  –  Straatparade  –  Rotterdam Centrum  –  13:00 - 19:00 uur  –  Meer info:  RotterdamUnlimited.com
                        

                             
Caribbean Pride: One Kingdom, One Love
Voorafgaand aan 't Zomercarnaval presenteert Caribbean Pride op 21 juli een evenement rond de documentaire 'One Kingdom, One Love' ‼ De film volgt de initiatiefnemers van de Koninkrijksboot en 'n groep Antilliaanse- en Arubaanse LHBTI–activisten tijdens de week van de Amster- dam Gay Pride 2015. Aan de hand van hun ervaringen én openhartige verhalen verhalen uit de LHBTI-community wordt duidelijk hoe het gesteld is met de rechten en sociale acceptatie van LHBTI's op de Caribische eilanden. Aansluitend is er een paneldiscussie met regisseur Sebas Kes en protagonisten uit de documentaire.

21 juli 2016  –  LantarenVenster Rotterdam  –  21:00 - 23:00 uur  –  Toegang is gratis ‼  –  Reserveren via:  info@OneKingdom.nl

Voor in de agenda: "Rotterdam Pride"
Het festival in het centrum van Rotterdam waar seksuele diversiteit gevierd wordt. 
Datum: 22 t/m 25 september 2016
Meer informatie:  Rotterdam-Pride.com  

bronnen: Rotterdam-Pride.com – Dora Borst / Facebook.com – One Kingdom / YouTube.com