zondag 16 oktober 2016

Amsterdam | "Anti-Homo flyer verspreid in Amsterdam West & Nieuw-West" ‼

Amsterdam – Anti-Homo Flyer    Verschillende bewoners van stadsdelen Amsterdam West en Nieuw-West hebben zondag een flyer in de brievenbus ontvangen waarop gelovigen worden opgeroepen in actie te komen tegen homoseksualiteit.

Volgens de flyer worden Moslims, Christenen en Joden wijsgemaakt dat homoseksualiteit binnen hun religie pastmaar is dat in werkelijk- heid niet het geval. Daarvoor worden verschillende teksten uit de heilige boeken van de geloven aangehaald.

Bovendien wordt beweerd dat kinderen vaker seksueel misbruikt worden door homoseksuele ouders en dat zij vaker depressies hebben of een einde aan het leven maken.

'Gedegen onderwijs'
Het is onduidelijk wie er precies achter het pamflet zit  Op het blaadje worden twee Facebookpagina's aangehaald waarop dezelfde boodschap wordt verkondigd. Eén Facebookpagina gaat over een zaak in Engeland waarbij een Roemeense vader het er niet mee eens wat dat zijn kinde- ren in een homoseksueel pleeggezin werden geplaatst.

Een andere Facebookpagina (die inmiddels is verwijderd) verkondigt ook dat homoseksualiteit in de Islam niet is toegestaan. "Homoseksuali- teit komt niet voor in de Koran", zo valt er te lezen. De makers van de groep benadrukken dat zij tegen het gebruik van 'geweld tegen homo- seksuelen' zijn, maar dat "de oplossing gedegen onderwijs is".
                            
                                    
Aangifte

Tweede Kamerlid 'Ahmed Marcouch' zegt van verschillende mensen vragen te hebben gekregen over de flyer. Hij raadt iedereen die zich gedis- crimineerd voelt door het pamflet aan om aangifte te doen.

D66-raadslid Jan-Bert Vroege overweegt raadsvragen te stellen over de flyer. Hij hoopt dat gemeente en politie de verspreider ervan op kunnen sporen, om daarmee in gesprek te gaan. Volgens Jan-Bert Vroege hebben diverse mensen al aangifte gedaan.

De Amsterdamse politie laat weten een onderzoek in te stellen naar de herkomst van de flyers   Er zijn tot nu toe zo'n twintig meldingen over
de anti-homo folder binnengekomen.
                                                  
                                          
Zie ook:

Update I:
Meer dan 100 meldingen van anti-Homo flyers in Amsterdam  /  Hartverwarmend | 'Love is Love'-flyers verspreid in Amsterdam-Oost

Update II:
                                             
        
                                                                        
Extra:

Update:  TurksNederlandse krant 'Zaman Vandaag' weert columnist toch niet na 'Homo-column'

bronnen: 
AD.nl Algemeen Dagblad / Twitter.com  Ahmed Marcouch / Twitter.com COC.nl / YouTube.com Twitter.com  Jan-Bert Vroege