vrijdag 6 mei 2016

Mister Gay Nederland wil ook een goede wethouder zijn voor Son en Breugel ‼

Tom van den Nieuwenhuijzen gaat zich wat diplomatieker opstellen. Dat belooft de homoactivist die lid wordt van het college van bur- gemeester en wethouders in Son en Breugel.

Zijn ambitie stak Tom van den Nieuwenhuijzen (33) nooit onder stoelen of banken.

Het allerliefst zou hij wethouder worden, zo gaf hij in zijn jaren als raadslid van GroenLinks in Eindhoven meermaals aan. Die droom gaat vol- gende week in vervulling; donderdag wordt hij door de Sonse gemeenteraad benoemd.
                      

Een 'archetypische dorpsbestuurder' is Tom van den Nieuwenhuijzen allerminst. En dat, zo belooft hij, zal hij ook niet worden. Hij profileerde zich in de gemeenteraad van Eindhoven de afgelopen jaren sterk op 'grote' thema's als duurzaamheid en homo-emancipatie  Zowel binnen als buiten de gemeenteraad: hij was een van de mensen die de kar trokken om Roze Zaterdag in 2014 naar Eindhoven te halen.

Vorig jaar werd de Eindhovenaar verkozen tot Mister Gay Nederland. In die rol treedt hij op als ambassadeur voor de homogemeenschap. Hij werd gekozen uit in totaal elf kandidaten met als leus: "Ik wil anderen het gevoel geven dat ze kunnen zijn en doen wat ze willen".

Zie ook:
bronnen: ED.nl – Eindhovens Dagblad / Twitter.com – Tom van den Nieuwenhuijzen / YouTube.com