zondag 1 mei 2016

Jordanië verbood optreden van 'Libanese rockband', omdat de zanger Homo is

Jordanië    De Libanese rockband Mashrou' Leila mocht vrijdag niet optreden in Amman, de hoofdstad van Jordanië   Officieel omdat de band tegen de 'heersende geloofsovertuiging' in Jordanië is  Maar dat leadzanger Hamed Sinno (28) homo is, stoort de Jordaanse overheid ook.

Rockband Mashrou' Leila uit Libanon zou vrijdag 29 april optreden in het 'Romeins amfitheater' van Amman. Jordanië verbood te elfder ure het concert. "Officieel omdat de band indruist tegen het geloof", aldus de gouverneur van Amman, Khalid Abu Zeid.

Mashrou' Leila hoorde ook een andere reden: zanger Hamed Sinno is openlijk homo en de groep zingt over seksuele diversiteit en godsdienst- vrijheid. Op sociale media regent het steunbetuigingen. "Dat is hartverwarmend", zegt Hamed Sinno op Twitter.

Hij is wel een mini-kruistocht gestart tegen dr. Lina Al Samadi, directrice van de Amerikaanse School in Jordanië. Zij sprak zich uitdrukkelijk uit voor het verbod om op te treden. Hamed Sinno vraagt nu ouders van leerlingen de school op te bellen en hun ongenoegen te uiten.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / YouTube.com