zaterdag 19 maart 2016

USA - Atlanta | "Homofoob gooit kokend water over een slapend Homokoppel"

USA    Een homofoob zit vast in de gevangenis, nadat hij kokend water over een homokoppel heen heeft gegooid in de Amerikaanse stad Atlanta. De 21-jarige Marquez Tolbert en zijn vriendje Anthony Gooden lagen in bed te slapen toen de vriend van de moeder van één van de slachtoffers kokend water over hen heen gooide. De homofoob walgde van de relatie tussen de twee jongens.

 Marquez Tolbert liep tweede en derdegraads brandwonden op en moest 10 dagen in het ziekenhuis verblijven om de huid van zijn verbrande rug te vervangen. Anthony Gooden kwam er iets beter mee weg en werd al eerder uit het ziekenhuis ontslagen. De dader, de 48-jarige Martin Blackwell, is opgepakt en zit vast in de gevangenis. WSB-TV Atlanta meldt dat de lokale LHBT-groep heeft ingegrepen om ervoor te zorgen dat de homofoob niet op borgtocht mag vrijkomen.

In een hartverscheurend interview met Marquez Tolbert legt hij uit hoe de aanval hem fysiek heeft beïnvloed. "De pijn laat je niet slapen. Het lijkt net alsof je 24 uur per dag gemarteld wordt en de pijn gaat maar niet weg. Het wordt niet minder  Het blijft pijn doen  Ik kan nauwelijks nadenken, omdat het blijft branden. Het blijft steken. Toen 't gebeurde werd ik door Martin Blackwell gegrepen en zei hij 'Ga uit mijn huis met al dat homo gedoe'. Ik kon niet stoppen met schreeuwen", aldus Marquez Tolbert.

bronnen: OUT.tv / YouTube.com