woensdag 16 maart 2016

Italië - Movie 'Weekend' | "Homo-film 'Weekend' scoort ondanks Kerk-boycot"

Italië  →  De internationaal award winnende film 'Weekend' over het liefdesverhaal van twee mannen, trekt ondanks de boycot van de kerkelijke filmcommissie veel bekijks in Italië.

De film van regisseur 'Andrew Haigh' won o.a. de gerenommeerde British Independent Film Award en verscheidene prijzen op festivals we- reldwijd, zoals het London Film Festival, London Critics Circle Awards en het Los Angeles Outfest.

De Italiaanse bisschoppenconferentie keurde de romantische film vorige week af  "Onnodig en scabreus", klonk het oordeel van hun Nationale Commissie voor Filmevaluatie. Maar volgens entertainmentblad Variety ging de kaartverkoop van Weekend sinds de Italiaanse première dit weekend zeer goed van  start.

Kaskraker
De film had relatief de hoogste kaartverkoop opbrengst in heel Italië terwijl de film slechts in tientallen zalen draaide en in zo'n 1.000 bioscopen werd verbannen.

'Weekend' zal volgend weekend in 21 Italiaanse bioscopen vertoond worden. Er waren elf bioscopen die na het succes van vorig weekend inte- resse toonden.

Cesare Petrillo - directeur van Teodora Film - reageerde eerder teleurgesteld op de kritiek vanuit de Italiaanse kerkgemeenschap. "Het nega- tieve advies van de kerkelijke filmcommissie heeft als gevolg dat 'Weekend' in meerdere Italiaanse regio's helemaal niet zal worden getoond. De enige reden daarvoor is dat de hoofdrolspelers homo zijn".

Film
Vol dromerige beelden vertelt de film met Tom Cullen, Chris New en Jonathan Race in de hoofdrollen het romantisch liefdesverhaal van een one night stand die uitgroeit tot een verloren en meeslepend weekend. De twee verliefde dertigers besluiten zich onvoorwaardelijk voor elkaar in te zetten.

De film 'Weekend' oogstte vele lovende kritieken en recensies.

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com