zondag 3 januari 2016

UK – Londen – 25-jarige 'Ryan Mahon' | "Een moedige actie tegen Homofobie"

Engeland – Ryan Mahon  →  Hoe een ogenschijnlijk simpele actie op Facebook homofobie kan bestrijden bewees de Britse Ryan Mahon afgelopen weekend. 25-jarige Ryan Mahon zat in de metro van Londen, op de terugweg van een Oud en Nieuw-feestje, toen een groep mannen een travestiet begon uit te schelden.

Ryan Mahon pakte zijn telefoon en sprak de mannen aan op hun homofobe gedrag. Op de video is te zien hoe de openlijk homoseksuele jongen in een felle discussie raakt maar zijn standpunt blijft verdedigen. Hij liet de mannen weten dat ook hij op mannen valt en dat daar niets mis mee is.

Opvallend is dat niemand anders in de drukke metrocoupé het opneemt voor de travestiet. De homofobe mannen blijven schelden en beweren dat homoseksualiteit een ziekte is. Ryan Mahon blijft het opnemen voor de travestiet en veroordeelt de mening van de mannen. "Het is walge- lijk dat dit soort verbale mishandelingen nog altijd voorkomen terwijl Londen bekend staat als openminded en tolerant," aldus de strijdbare Ryan Mahon.

Hij zette zijn video op Facebook en dat maakte veel los. Al meer dan 200.000 mensen bekeken de confrontatie en een ruime meerderheid prijst Mahon voor zijn moed. Inmiddels heeft de Britse justitie een onderzoek gelast naar het incident. "Dit is onacceptabel gedrag en iedereen die de betrokken mannen herkent wordt verzocht contact op te nemen met de politie," aldus een woordvoerder van de Britse transport-politie.

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – Ryan Mahon