zaterdag 9 januari 2016

België - Antwerpen - Popi | HoLeBi-café 'Popi' sluit noodgedwongen de deuren

Antwerpen verliest opnieuw een HoLeBi-horecazaak: Popi Café in Antwerpen. Dat schrijven de uitbaters op Facebook. "Beste Klanten, helaas moeten wij U meedelen dat wij de verdere uitbating van Popi Café stoppen", klinkt het.

"Een dispuut met Brouwerij Haacht (huiseigenaar), de wurggreep van de overheid naar de Horeca (rookverbod, alcoholtaks, etc.) en de steeds zwaarder wordende water-, energie-, en personeelskosten maken het voor ons onmogelijk om nog langer de eindjes aan mekaar te knopen. Wij danken U voor de vele fijne uren die we samen doorbrachten, en alle moois gewenst in 2016. Johan, Ludo, Lennart, Marko & Paco".
            

Beste Klanten,Helaas moeten wij U meedelen dat wij de verdere uitbating van Popi Café stoppen.Een dispuut met...
Geplaatst door Popi Café op maandag 4 januari 2016

                                         
In 1999 openden Hans Wathion en Frans De Boeck in de Riemstraat Popi Café. Popi trok een wat alternatief publiek aan. Hipsters avant la lettre, van beide geslachten, kwamen er drinken en feesten. Vooral de Eurosong-feestjes waren er memorabel. Maar het pand dat ze huurden werd verkocht en Popi verhuisde in 2005 naar de Plantinkaai 12 aan de Schelde. Popi, de sequel, werd nooit een echt succes en de zaak werd op 9 januari 2008 failliet verklaard.

In maart 2008 heropende Popi onder nieuw management van Ludo Smits en Johan Sips van Red & Blue. Popi kende een tweede (derde) adem. Maar nu is het feest uit.

HoLeBi-horeca staan wereldwijd onder druk door de economische ontwikkelingen en door veranderende uitgaans- en datinggewoontes. Goedko- pe vluchten naar Barcelona en Berlijn, de nabijheid van Keulen en de groei aan populariteit van periodieke festivals doen dagelijks of wekelijks geopende horeca en clubs duidelijk geen goed.

Zie ook:
Popi Café sluit de deuren  /  Popi sluit de deuren  /  HoLeBi-café Popi sluit de deuren  /  Café Popi sluit noodgedwongen de deuren 

bronnen: ZiZo-Magazine.be / ATV.be