vrijdag 9 oktober 2015

Coming Out Dag 2015 | Diverse activiteiten op en rond 'Coming Out Dag' 2015

Op 11 oktober is wordt in heel de wereld stil gestaan bij de positie van LGBT-ers tijdens de traditionele Coming Out Day. Deze jaarlijks terugkerende dag werd in 1988 voor het eerst gehouden in de Verenigde Staten en sinds 2009 is er ook een Coming Out Dag in Nederland. Op vele tientallen plekken worden op of rond 11 oktober activiteiten georganiseerd om zo aandacht te vragen voor de LGBT-gemeenschap. Naast een record aantal regenboogvlaggen op overheidsgebouwen in maar liefst 45 gemeenten zijn er onder meer op de volgende plekken activiteiten georganiseerd.

In Hoorn, in de binnenstad op het Dal, zal een speciale regenboogbank onthuld worden. "Als regenboogstad besteedt Hoorn extra aandacht aan de acceptatie en zichtbaarheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Ook in de openbare ruimte willen we uitstralen dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Deze regenboogbank is daar een mooie uiting van", aldus een woordvoerder van de gemeente in een persbericht.

Op vrijdag 9 oktober zal de Leidse Universiteit voor het eerst een reusachtige regenboogvlag aan het Academiegebouw aan het Rapenburg hangen. De Coming Out Dag-fototentoonstelling Jezelf Zijn is tot 25 oktober te zien op het Gerecht in Leiden en is gratis toegankelijk. Deze fotoserie, in opdracht van COC Leiden, laat verschillende LGBT-ers zien. Ze zijn tevens door de hele stad te zien in bushokjes en informatieborden. Op de foto's van de tentoonstelling vertellen de geportretteerden over hun zoektocht naar wie zij zelf zijn. Acceptatie van zichzelf en door anderen en de reis daar naartoe. Surf voor meer info over de Coming Out Dag-activiteiten in Leiden naar: COC Leiden

In Den Haag zal op 9 oktober om 12.00 uur een bijzonder 'item' onthuld worden. Samen met voorlichters van COC Haaglanden zal het item tot en met maandag 12 oktober blijven staan in de Grote Marktstraat om zo het winkelend publiek in te lichten over Coming Out Dag. Mensen kunnen met het item op de foto en deze foto delen met de #ComingOutDag2015DenHaag op Facebook en Instagram. Vanaf vrijdag zullen tevens regenboogvlaggen wapperen bij de Hofvijver. Op zaterdagavond vindt het straight-friendly Clubby-music feest Cotton Candy plaats in het Paard van Troje. Op zondag zullen de HTM trams en bussen met regenboogvlaggen rijden.

Zondag 11 oktober zullen de jongeren van de Hang-Out 010 kasten op het voorplein van Rotterdam Centraal zetten. Voorbijgangers kunnen in de kast luisteren naar de verhalen van Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen en Transgenders en daar een persoonlijke boodschap achter laten. De jongeren zullen ook mensen interviewen over coming out, zelfacceptatie en hoe zij staan tegenover seksuele diversiteit.

Surf voor nog meer activiteiten rond Coming Out Dag in ons land naar de COC-webpagina: Coming Out Dag 2015

bronnen: GaySite.nl / COC.nl / YouTube.com