zaterdag 10 oktober 2015

Premier Charles Michel (BE) en Boris Dittrich (NL) winnen OUTtv Media Award

België - Premier 'Charles Michel'   De Europese Homozender OUTtv heeft de jaarlijkse OUTtv Media Award uitgereikt aan de Belgische premier Charles Michel. De homogemeenschap in België roept hiermee de belangrijkste politicus van ons Zuiderburen uit tot media- persoonlijkheid 2015. 

Via een online-poll hebben 1238 mensen gestemd op de persoon die volgens hen de LHBT-thematiek op de meest positieve manier onder de aandacht wist te brengen in de Belgische media. Charles Michel heeft inmiddels laten weten vereerd te zijn met de award: "Deze prijs is een opsteker voor de hele regering. Het respect voor homorechten is gelukkig heel groot in België. Ik ben blij in een land te leven dat gelijke rechten biedt aan iedereen zonder onderscheidt. Dat is spijtig genoeg niet overal het geval".

Charles Michel wordt vooral geprezen om zijn juryvoorzitterschap tijdens Mister Gay Vlaanderen en zijn recente toespraak voor meer LHBT-rechten wereldwijd tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Hij zei daar onder meer: "In geen enkel geval, nergens ter wereld, mag homoseksualiteit als een misdaad beschouwd worden. Wij zullen volhardende voorvechters voor deze zaak blijven".

"De eerste minister behaalde een welverdiende meerderheid van de stemmen", vertelt Marc Putman, CEO van OUTtv Europe. "Onder de vele suggestie-inzendingen waren vooral Eurovisiesongfestivalwinnaar Måns Zelmerlöw, documentairemaker Michiel Thomas en acteur Jef Hoogmartens populair. Måns Zelmerlöw excuseerde zich publiekelijk via OUTtv voor zijn homofobe uitspraak in het verleden. Michiel Thomas maakte een documentaire over atleten die uit de kast kwamen en in de Vlaamse soap Thuis kroop Jef Hoogmartens in de huid van transgender Franky Bomans. Toch was er één naam die met meer regelmaat voorbij kwam: Charles Michel. Eerder dit jaar zetelde hij eveneens in de jury van Mister Gay Vlaanderen", aldus Putman.

Voor artikelen over Boris Dittrich klik op deze links:  Boris Dittrich wint OUTtv Media Award  /  OUTtv Award voor Boris Dittrich

Zie ook: 
bronnen: GaySite.nl / OUT.tv / YouTube.com