woensdag 7 oktober 2015

Vaticaan | "Standpunten van de kerk drijven wig tussen gelovigen en de kerk"

"Gay People zijn onze zonen, dochters, buren en collega's", deze uitspraak komt vanuit het Vaticaan, gegeven naar aanleiding van de bisschoppen en kardinalen synode die momenteel in volle gang is.

Men begint stilaan te beseffen dat de standpunten van de kerk over homoseksualiteit en het homohuwelijk een wig drijft tussen gelovigen en de kerk. Ook de steeds groter wordende behoefte van gelovige HoLeBi's om erkent te worden draagt er toe bij, dat men tijdens de synode nadenkt over een nieuwe manier van praten over homoseksualiteit. Veel van de 270 geestelijken die zijn samen gekomen gaan akkoord dat de kerk meer in dialoog moet gaan met de mensen.

Priester Thomas Rosica, één van de Engelse pers afgevaardigden van de heilige stoel, zegt dat tal van bisschoppen aandringen tot een nieuwe manier om gelovige HoLeBi's tegemoet te komen. In het verleden sprak de kerk steeds zeer negatief over homoseksualiteit, men verwierp het, en het werd meermaals slecht en zondig genoemd. Maar vandaag de dag klinkt er een zeer kleine vooruitgang binnen de Rooms Katholieke kerk en zijn standpunt over homoseksualiteit. Die kleine vooruitgang houdt in dat men niet langer homoseksualiteit bestempeld als slecht en verkeerd maar dat men nu al erkent dat HoLeBi's bestaan.

Maar voorlopig gaat het nog niet ver genoeg, want men stelt weliswaar dat HoLeNi's oké zijn en moeten worden omarmd, maar men blijft tegen praktiserende LGBT's. Priester Rosica zei dat er nog niet meer zal worden vrijgegeven over de synode, en dat mensen moeten wachten tot op het einde waarbij men dan zal laten weten welke standpunten de kerk gevormd heeft over homoseksualiteit, maar ook over andere zaken als echtscheidingen, abortus, enz. ‼


bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com