maandag 30 november 2015

Dinsdag 01 december 2015 - Wereld Aids Dag | "Alle activiteiten op een rijtje"

Dinsdag 1 december is het World Aids Day: dan staat de hele wereld stil bij de strijd tegen Aids en wordt opgeroepen tot solidariteit met mensen het Hiv/Aids. Ook in ons land worden er verschillende activiteiten en evenementen op of rond Wereld Aids Dag georga- niseerd.

De activiteiten op een rij:
Campagne STOP AIDS NOW ‼: Op dinsdag worden om 07.00 uur in de Amsterdam ArenA tienduizend kaarsjes aangestoken door onder meer  
Angela Groothuizen en Nicolette Kluiver, ambassadeurs van STOP AIDS NOW ‼

Nationaal Congres*Soa*Hiv*Aids: Traditioneel komen zo'n 500 professionals samen in de Beurs van Berlage in Amsterdam: Artsen, onderzoe- kers, seksuologen, verpleegkundigen en beleidsmedewerkers.

Studenten in actie: Ruim 800 studenten van acht medische faculteiten trekken erop uit in Amsterdam, Groningen, Leiden, Maastricht, Utrecht en Rotterdam om geld in te zamelen voor Stop Aids Now en om studenten bewust te maken van Hiv, Aids en Soa's.

Dance4Life is ook dit jaar het grote slotfeest van Wereld Aids Dag en het scholierenprogramma in Ahoy Rotterdam.

De Amsterdamse poptempel Paradiso is dinsdagavond en -nacht het domein van Lovedance, dit jaar met als thema 'Lust': De lust om lief te hebben, het leven te vieren en om elkaars liefde in alle vrijheid te delen.

Ook Rotterdam staat stil bij Wereld Aids Dag met acties van onder meer de GGD en COC Rotterdam.

In de Openbare Bibiotheek Amsterdam (OBA) is de Friese documentaire Dûnsje op de Fulkaan te zien, over tien homomannen die rond 1985 leven in Amsterdam, 'Gaycapital of the World', wanneer er een grote grauwsluier over het feest van de vrijheid komt te hangen: "De opkomst van en de angst voor de toen nog dodelijk ziekte".

Tot en met 4 december wordt de nationale Hiv-testweek gehouden en kunnen mensen op meerdere plaatsen in het land terecht bij de GGD of een ziekenhuis voor een anonieme sneltest en voorlichting.

Zie ook:  
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com