zaterdag 27 juni 2015

"We steunen mensenrechten zolang we LHBT's kunnen blijven vermoorden" ‼

Saoedi-Arabië zegt mensenrechten te steunen, zolang ze LHBT'ers (lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders) kunnen blijven vermoorden. Tijdens een bijeenkomst van de mensenrechtenraad van de Verenigde Naties in Genève kreeg het land na deze uitlating een storm aan kritiek over zich heen.

In deze bijeenkomst werd nog eens onderstreept dat het straffen van homoseksualiteit met levenslange gevangenisstraffen, chemische castratie, marteling en de doodsstraf niet past bij internationaal erkende mensenrechten die ook bescherming biedt voor seksuele minderheden.

Overheidsambtenaren uit Saoedi-Arabië reageren op de kritiek van de Verenigde Naties om LHBT-rechten te accepteren. De overheids-ambtenaren vinden de kritiek 'onacceptabel' en vinden het een 'overduidelijke verstoring van de binnenlandse zaken'. Faisal Bin Hasan Trad, vertegenwoordiger van Saoedi-Arabië op de Verenigde Naties vertelde dat het land geen kritiek tolereert over hun mensenrechten beleid.

Dezelfde klanken zijn te horen van de minister van binnenlandse zaken: "Saoedi-Arabië is tegen elk voorstel van acceptatie van homorechten. Saoedi-Arabië wilt opnieuw bevestigen dat ze mensenrechten steunen, en alle internationale verdragen respecteert, zo lang dit past bij de Islamitische wet".

De LHBT-gemeenschap in Saoedi-Arabië is helaas gedwongen zich zoveel mogelijk ondergronds te bewegen en voornamelijk in de hoofdstad, Riyadh. Maar ook hier is deze gemeenschap niet veilig voor de religieuze politie.

Zie ook:  

bron: OUT.tv