woensdag 24 juni 2015

Amerika - Showbizz | "Adam Lambert miste een rolmodel bij zijn Coming-Out"

In een interview met OUT.com vertelt zanger 'Adam Lambert' naast zijn nieuwe album over de periode in 2009 toen hij net tweede was geworden bij American Idol en uit de kast kwam. "Ik had niet echt een voorbeeld om te volgen".

Tijdens zijn deelname aan American Idol werd er al gespeculeerd over Lamberts geaardheid, vooral toen er foto's kwamen bovendrijven waarop hij tijdens het Burning Man festival aan het zoenen was met een jongen. In eerste instantie besloot Lambert niet op de geruchten in te gaan, maar toen American Idol eenmaal was afgelopen deed hij een interview met Rolling Stone waarin hij uit de kast kwam.

Hoeveel mainstream artiesten waren er destijds uit de kast ?! 
"Elton John en George Michael - en de manier waarop die laatste werd geout deed het vooral goed in de roddelbladen", vertelt Lambert. "Ik had niet echt een voorbeeld om te volgen. Dat had ik wel gewild, wat meer begeleiding op dat moment. In die tijd voelde ik me soms gefrustreerd en onder druk gezet, maar er waren gelukkig ook positieve momenten, veel steun van fans en de media, dat zorgde voor een goed evenwicht. Ik ben er niet verbitterd over".

Door zijn samenwerking met de resterende leden van de band Queen kwam hij ook meer te weten over de mate waarin de in 1991 aan Aids overleden frontman Freddie Mercury uit de kast was. "Eigenlijk zat hij niet echt in de kast. Ik bedoel, hij deed in het begin al interviews waarin hem gevraagd werd of hij homo was, en reageerde met "O, zo homo als een madeliefje, schat" ‼, maar niemand leek hem echt te geloven. Het was destijds zó taboe om over te praten".

Nieuwe Single 'Ghost Town'
Zijn nieuwe single 'Ghost Town' gaat over de periode dat Lambert net naar Los Angeles was verhuisd. "Je verhuist naar de grote stad, je hebt allemaal ideeën en ambities, en dan kan het best een klap zijn als dingen niet gaan zoals je had verwacht of gehoopt. En je kunt in Hollywood een hoop van je energie kwijtraken door alleen maar achter de jongens aan te zitten".

In Nederland wordt in ieder geval gewerkt om te zorgen dat er meer voorbeelden zijn voor de Adam Lamberts van de toekomst: zeer binnenkort worden de inschrijvingen voor de Mister Gay Netherlands verkiezing weer geopend. In de populaire verkiezing wordt gezocht naar een nieuw rolmodel voor Nederlandse homo's en lesbiennes. De finale vindt eind september plaats in Amsterdam.

bronnen: Gay.nl / OUT.com / YouTube.com