dinsdag 24 maart 2015

Vanavond in 'Opsporing Verzocht' | Beroving en mishandeling 21-jarige Homo

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 januari werd een 21-jarige homoseksuele man slachtoffer van een zeer gewelddadige beroving.

Nadat hij die nacht op de Amstel in een taxi stapte vraagt allereerst de taxichauffeur om al zijn geld en vervolgens, nadat de man de taxi uitvluchtte, werd het slachtoffer in een achtervolgende donkerkleurige SUV-achtige auto getrokken.

In die auto werd het slachtoffer mishandeld, uitgescholden ('Kanker Homo') en werden zijn persoonlijke bezittingen afgenomen. Nadat hij nog een geldbedrag moest pinnen bij een geldautomaat in Amsterdam-Zuid lieten de mannen hem gaan.

Eenieder die meer informatie heeft over de taxichauffeur, de twee mannen in de SUV-achtige auto of eveneens slachtoffer is geworden van een soortgelijk incident wordt opgeroepen zich te melden via de Opsporingstiplijn op: 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op: 0800-7000. Ook het team 'Roze in Blauw' is 24 uur per dag bereikbaar op: 088-1691234.

Vanavond besteedt AVRO's Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan de zaak. Ook in de opsporingsprogramma's van AT5 (Bureau 020) en en RTV-NH (Bureau N-H) volop aandacht voor deze gewelddadige beroving.

Opsporing Verzocht  –  Dinsdag 24 maart 2015 –  20.30 uur  –  NPO

Zie ook:  Amsterdam | Taxirit eindigt in nachtmerrie voor 21-jarige Homo  /  Gijzeling, ontvoering en mishandeling 21-jarige Homo

bronnen:  Politie.nl – AvroTros.nl/OpsporingVerzocht – YouTube.com