maandag 23 maart 2015

Het COC zet 'kroeghoek' in tegen Homo·geweld | "Amsterdam is een Jungle" ‼

Homo-belangenvereniging COC maakt zich grote zorgen over geweld tegen homo's in Amsterdam. Per week zouden er drie tot vier incidenten plaatsvinden.
   
En daarmee is volgens de organisatie sprake van een oplaaiing van het anti-homogeweld. En dus is het tijd voor een tegenoffensief: zaterdag werd er een een cursus zelfverdediging gegeven, speciaal voor homo's. "We dachten dat homo's inmiddels wel geaccepteerd waren en toch neemt het geweld weer toe", zegt 'Kevin Heller' - docent bij de cursus - tegen AT5.

Volgens cursist 'Reiner Gerbig' kon je in de jaren '90 als homo 'flierefluitend over straat'. "Nu moet je je wel echt bewust zijn van waar je je bevindt", zegt hij. 'Peter de Ruijter', voorzitter van het COC, spreekt van een zorgelijke ontwikkeling: "Het is niet acceptabel dat je in elkaar wordt geslagen om wie je bent".

Om te zorgen dat homo's zich uit bedreigende situaties kunnen redden, worden er zelfverdedigingslessen aangeboden vanuit het COC. Tijdens zo'n cursus wordt er onder andere geoefend op de zogenoemde 'kroeghoek', een manoeuvre waarmee een klap geblokkeerd wordt, om vervolgens zelf te kunnen slaan en vluchten.

"Ik heb Amsterdam wel eens met een jungle vergeleken, daar ga je ook toegerust naartoe", zegt Gerbig erover. "Je moet weten waar gevaar vandaan kan komen en daar alert op blijven".

Lees ook:  Taxirit eindigt in nachtmerrie voor jonge Homo

bronnen: AT5.nl / COC.nl