maandag 19 januari 2015

Zangeres 'Liesbeth List' opent donderdag de "Gay Care Lounge" in Amsterdam

Op donderdag 22 januari opent zangeres Liesbeth List de Gay Care Lounge. Gay Care levert verzorging en verpleging voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Vanuit de lounge in de 'Tweede Rozendwarsstraat in Amsterdam' vertrekken de medewerkers van Gay Care voor de verzorging en verpleging bij mensen thuis. Daarnaast is de lounge open voor klanten van Gay Care en voor buurtbewoners.

Een thuiszorgorganisatie voor de LHBT-gemeenschap is al volstrekt uniek. Met deze Lounge zet Gay Care weer een stap in de innovatie van de zorg. De Lounge staat open voor buurtbewoners, er zijn koffie-ochtenden voor de buurt en voor klanten worden speciale bijeenkomsten geor- ganiseerd. Zo is de beroemde Amsterdamse travestie-koningin 'Dusty' regelmatig in de Lounge te vinden en zal Andreas-penning draagster 'Dolly Bellefleur' binnenkort een optreden in de Lounge verzorgen.

"Wijkgericht werken doe je niet door dikke nota's erover te schrijven, maar door letterlijk de deur open te zetten," aldus directeur Jan Nieuwen- huis. "Op allerlei manieren willen we de band met de buurt en met de LHBT-gemeenschap sterk houden. De Lounge helpt ons allerlei activiteiten te organiseren die dat uitdrukken, van heel serieuze tot meer luchtige evenementen".

Surf voor meer informatie naar:  www.GayCareAmsterdam.nl

Liesbeth List is, samen met André van Duin, Hans van Willigenburg, politiewoordvoerster 'Ellie Lust', Erwin Olaf en Hans van Manen, ambassa- deur van Gay Care. Liesbeth List: "Gay Care Amsterdam is een organisatie die ik van harte steun. Het is voor ieder mens belangrijk om op latere leeftijd zelfstandig te kunnen leven, omringd door lieve mensen. Gay Care zorgt ervoor dat ook de oudere alleenstaande homo's de zorg en aandacht krijgen die ze verdienen".

Zie ook:  Opening 'Gay Care Lounge'  /  Liesbeth List opent "bejaardenhuis voor Homo's"  Liesbeth List opent 'Gay Care Lounge'

bronnen: GaySite.nl / Weekend-Online.nl / ANP.nl / YouTube.com