donderdag 22 januari 2015

VS | Barack Obama is eerste president die LGBT's noemt in State of the Union

In zijn State of the Union-speech, de toespraak waarin de president zijn plannen en doelen voor het nieuwe jaar bekend maakt, er- kende president Barack Obama voor het eerst lesbiennes, transgenders en biseksuelen. Nog nooit eerder heeft een president in een State of the Union lesbiennes, transgenders of biseksuelen genoemd, aldus GayStarNews.com.
President Obama vertelt in zijn speech dat hij het belangrijk vindt om zich in te zetten voor LHBT-rechten omdat "Wij als Amerikanen de menselijke waardigheid respecteren". Hij vertelde dat "Wij de vervolging van vrouwen, religieuze minderheden of mensen die lesbisch, homo, biseksueel en/of transgender zijn veroordelen".



Daarnaast nam hij in zijn speech ook een duidelijk standpunt in tegenover het homohuwelijk. Hij noemde het huwelijk tussen mensen van hetzelf- de geslacht een 'burgerrecht'. "Ik heb gezien dat het homohuwelijk veranderd is van een kwestie die ons uit elkaar dreef naar een verhaal van vrij- heid in ons land", zei hij.
Het is een grote vooruitgang van zijn standpunt in 2008, toen hij nog vond dat het huwelijk iets "tussen man en vrouw" is. Het is ook belangrijk dat hij deze uitspraak nu heeft gedaan, over een paar dagen wordt namelijk door het hooggerechtshof in de VS besloten of het homohuwelijk in alle staten legaal moet worden.

↓↓  Zie voor meer artikelen over Barack Obama's "State of the Union" hieronder bij de Links van donderdag 22 januari 2015  ↓↓

bronnen: ExpresZo.nl / GayStarNews.com / YouTube.com