donderdag 20 november 2014

Transgender Gedenkdag | Wereldwijd: "Transgender Day Of Remembrance" ‼

Vandaag 20 november 2014  is het wereldwijd 'Transgender Day Of Remembrance'. Een dag waarop men stilstaat bij het hoge aantal transgender personen die wereldwijd om het leven komen door moord.

In de VS ging de eerste Transgender Day Of Remembrance door in 1998 naar aanleiding van de transfobe moord op 'Rita Hester', wiens moor- denaar nooit werd gevonden. Uit de laatste cijfers blijkt dat er in het afgelopen jaar alweer ruim 226 transgenders werden vermoord. Vermoedelijk ligt het aantal veel hoger omdat niet elke moord op een transgender als dusdanig wordt omschreven of wordt gemeld als transgender haatmis- daad.

Uit een Brits onderzoek dat vandaag gepubliceerd werd blijkt dat zelfmoord 8 keer meer voorkomt bij transgenders dan bij andere mensen. Ruim 48 procent van de transgender jongeren gaf aan dat ze in het afgelopen jaar zelfmoord overwogen, in vergelijk met de ander mensen is dat slechts 6 procent. Het onderzoek richtte zich op meer dan 2000 transgender jongeren in de UK in een periode van 2010 tot 2014. Het is trouwens niet bekend hoeveel procent van de ondervraagden in al die jaren daadwerkelijk ook zelfmoord pleegden.
Verder blijkt uit het onderzoek ook dat er bij transgender jongeren veel zelfbeschadiging voorkomt, ruim 59 procent geeft toe zich zelf te bescha- digen, in vergelijk bij andere jongeren is dat slechts 6,9 procent, onder 16 tot 24-jarigen. De onderzoekers stellen dat het gebrek aan voldoende zichtbaarheid van transgenders en een nog afwijzende houding van de maatschappijen bijdraagt tot de mentale gezondheid van transgenders.

De dag gaat onder andere door in alle staten van Amerika, in bijna alle Canadese staten, in bijna de gehele UK, en verder ook in Zweden - Canada - Israël - Singapore - Nederland - België - Italië - Nieuw Zeeland - en veel meer andere landen, kortom wereldwijd staan mensen vandaag stil bij de slachtoffers van transfobie.

 Via een officiële website wordt er elk jaar een lijst gepubliceerd van de slachtoffers met informatie en foto's. Ook dit jaar is de lijst weer véél te lang. Wie de lijst wil bekijken: KLIK HIER  Op deze pagina (Engelstalig) vind je ook informatie en een lijst van waar er ergens ter wereld herden- kingen plaatsvinden.
bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com