dinsdag 11 november 2014

Do They Know It's Christmas | "Bob Geldof komt met 'Band Aid' voor ebola" ‼

De Ierse zanger en activist 'Bob Geldof' gaat de plaat 'Do They Know It's Christmas' nieuw leven inblazen. Samen met tientallen be-roemde artiesten gaat hij een versie van de liefdadigheids-single opnemen om geld in te zamelen voor slachtoffers van ebola.
Geldof heeft 30 artiesten bij elkaar gekregen om opnieuw de liefdadigheids-band 'Band Aid' te vormen, meldt de BBC. Onder de artiesten zijn Ed Sheeran, Elbow en Sam Smith. En er is sprake van dat de jongens van One Direction meezingen. Eerder werkte Geldof ook al samen met wereld- beroemde artiesten. Band Aid bestond toen uit zangers als Bono, George Michael en David Bowie.
Ebola
Het is de vierde keer dat Geldof de plaat voor een goed doel produceert. Samen met voormalig Ultravox-zanger 'Midge Ure' heeft Geldof de song- tekst van het lied aangepast aan de huidige situatie in 'West-Afrika'. Sinds de uitbraak van ebola zijn daar bijna 5000 mensen overleden, ruim 13 duizend mensen zijn besmet.
De eerste plaat die Geldof met Band Aid opnam, maakte hij in 1984 naar aanleiding van de hongersnood in Ethiopië. Van die single werden 3.7 mil- joen exemplaren verkocht. Het leverde bijna 9 miljoen euro op. Geldof en Ure organiseerden toen ook het 16 uur-durende Live Aid benefietconcert. Dat leverde nog eens ruim 80 miljoen euro op.

bronnen: NOS.nl - NOS Journaal / YouTube.com