maandag 27 oktober 2014

GTST - Lucas ‼ | "Ferry Doedens wil Homoseksualiteit bespreekbaar maken" ‼

Ferry Doedens vindt het tijd worden dat homoseksualiteit overal in Nederland wordt geaccepteerd. "In Nederland doen we allemaal alsof we heel tolerant zijn tegenover homo's, maar tegelijkertijd worden er nog steeds mannen in elkaar geslagen omdat ze hand in hand lopen of elkaar zoenen. Dat botst in mijn hoofd", vertelt de acteur in gesprek met Nu.nl.
De GTST-ster is een samenwerking aangegaan met Groupon om het onderwerp meer bespreekbaar te maken. Via acties wordt geld ingezameld voor het COC dat hiermee voorlichting over homoseksualiteit op middelbare scholen kan geven. "Als je op de middelbare school zit heb je nog heel erg last van groepsdruk, dan noem je iemand 'homo', omdat het stoer is. Dat ben ik zelf ook tegengekomen toen ik jong was. Het COC wil jonge- ren duidelijk maken dat homoseksueel zijn helemaal niet raar is en eigenlijk ook geen scheldwoord is", aldus Ferry.
Doedens speelt in de RTL4 soap de rol van de homoseksuele 'Lucas'. Deze verhaallijn wordt regelmatig gebruikt in de voorlichtingen van het COC. "Ik vind dat heel gaaf, dat we iets maken waar mensen blijkbaar toch ook iets van leren", legt Ferry uit. "Dat ze anders gaan kijken naar homo's. Dat komt ook omdat mensen een vertekend beeld hebben bij homo's: leernichten, de Gay Pride en veel roze. Dat is er ook een onderdeel van, maar er is nog zoveel meer".
Zie ook: 
Ferry Doedens / Lucas: "Homoseksualiteit nog niet normaal"  / Ferry Doedens ambassadeur voor 'Groupon Pride Week'      
Homoseksualiteit geen gespreksonderwerp voor Ferry Doedens  /  Ferry Doedens wil meer acceptatie Homoseksualiteit
Ferry Doedens: "GTST draagt bij aan Homo–emancipatie" ‼  Ferry Doedens: "Homoseksualiteit is nog niet normaal" ‼
bronnen: Show.nl / ZoomIn.tv