dinsdag 17 juni 2014

COC NL | Presentatie van methode: "Bespreekbaarheid Seksuele Diversiteit" ‼

Op donderdagmiddag 19 juni presenteren 4 migrantenorganisaties i.s.m. COC Nederland een nieuwe methodiek om homoseksua- liteit bespreekbaar te maken in hun eigen kring. De presentatie vindt plaats tijdens de slotbijeenkomst van de Gay-Straight Alliantie Integratie.
De nieuwe methode is het resultaat van samenwerking tussen Vluchtelingen Organisaties Nederland (VON), Inspraakorgaan Turken (IOT), Samen- werkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN), Stichting Malaica en COC Nederland. Zij werkten de afgelopen twee jaar, onder de naam Gay-Straight Alliantie Integratie, aan bespreekbaarheid van homoseksualiteit in ethische kring. Het project wordt gefinancierd door het Europees Immigratie Fonds en het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap.
De methodiek, getiteld 'Ik kan mezelf niet zijn, maar ook geen ander' wordt donderdag door Koen van Dijk (directeur COC Nederland) overhandigd aan het Amsterdamse gemeenteraadslid Jan-Bert Vroege (D66). Vroege vertegenwoordigt de grootste fractie in de hoofdstedelijke gemeenteraad.
Slotbijeenkomst Gay-Straight Alliantie Integratie
Datum: donderdag 19 juni 2014 – aanvang: 14.00 uur – presentatie methodiek om 14.15 uur
Locatie: Hotel Arena, 's-Gravesandestraat 51 te Amsterdam
Aanmelden via Roeland van Spaandonk:  rvanspaandonk@coc.nl
bronnen: COC.nl - COC Nederland / YouTube.com - Bijlmer en Zo