donderdag 15 mei 2014

Vansintejan | Homo's hebben meer, gevarieerder, maar ook gevaarlijker seks

Homoseksuelen hebben een erg actief seksleven maar vrijen niet altijd veilig. 6 op de 10 hebben last van minstens 1 seksueel probleem zoals een SOA of een erectiestoornis. En last but not least: niet alle homo's doen aan anale seks, iets wat tot nu toe vaak werd verondersteld ...
Aldus professor Johan Vansintejan van de Vrije Universiteit van Brussel die de seksualiteitsbeleving van homoseksuelen in België voor het eerst in kaart bracht en waarover KNACK.be bericht. In totaal namen 1830 homoseksuele mannen ouder dan 18 jaar deel aan het onderzoek, uitgevoerd via een online bevraging genaamd GAy MEn Sex StudieS (GAMESSS).
"Een eerste resultaat is dat homoseksuelen een erg uitgebreid palet aan seksuele technieken hebben en veel vaker aan seks doen dan heteroman- nen", legt Johan Vansintejan uit. "Een probleem is wel dat dat niet altijd op een veilige manier gebeurt, wat natuurlijk tot seksuele aandoeningen en ziekten kan leiden".
28% van de mannen die anale seks heeft, verklaart geen condoom te gebruiken, iets waar volgens de professor zeker verandering in moet komen. Homo's zijn seksueel erg actief, maar hebben zeker ook te kampen met problemen. 59% heeft last van minstens één seksueel probleem, zoals een SOA of een erectiestoornis. Dat laatste is wel het meest voorkomende seksuele probleem.
Volgens Johan Vansintejan mag het stereotype van homo's die allemaal anale seks hebben ook de wereld uit. Een derde van de bevraagden doet het nooit. Wat wel klopt, is dat homoseksuelen meer bedpartners hebben dan heteromannen. 60% van de deelnemers verklaart al met meer dan 50 verschillende mannen seks te hebben gehad en een zelfs met meer dan 100.
               
"Als je binnen een heterorelatie ontrouw bent, dan is de kans erg groot dat de relatie wordt afgebroken. Binnen een homorelatie gebeurt het vaker dat men dan overschakelt naar een open relatie !!  Beide mannen hebben er in dat geval geen enkel probleem mee dat zijn partner ook nog met andere mannen naar bed gaat. Op die manier is het begrijpelijk dat homo's over het algemeen een hoger aantal bedpartners hebben dan hetero's", aldus Vansintejan.

bronnen: Seks.blog.nl / Knack.be