dinsdag 13 mei 2014

België - TV - VTM | Telefacts gaat op zoek naar de man achter Conchita Wurst

Europa is best wat gewoon als het op winnaars van het Eurosongfestival aankomt. Finse monsters, Russische oma's, een drag queen uit Israël… Allemaal passeerden ze de voorbije jaren de revue op het Europese podium, maar de winnaar van 2014 slaat toch alles. Statement of wansmaak ?! Iedereen heeft wel een mening over Tom Neuwirth, alias Conchita Wurst. Maar wie gaat er echt schuil achter de vrouw met de baard ?!
Tom Neuwirth werd geboren in een dorp aan de voet van de Oostenrijkse Alpen. De cameraploeg volgt hem tijdens een bezoek bij zijn ouders. Herr en Frau Neuwirth hebben een pension, kleden zich in traditionele Oostenrijkse klederdracht, maar zijn vooral enorm open van geest. "Tom was al- tijd anders. Als kind kleedde hij zich al graag in vrouwenkleren. Hij heeft zelfs zijn eigen kostuumatelier hier op zolder", vertelt mama Helga.

Wanneer hij op zijn stiletto's de lokale slager binnenwandelt, wordt hij getrakteerd op zijn eigen 'Wurst'. Conchita heeft veel fans, maar ook enorm veel tegenstanders. Maar Tom laat 't allemaal aan hem voorbij gaan: "Ik trek mij niet aan wat ze van mij denken. Het gaat tenslotte om de inner- lijke mens".

In de reportage praat Conchita vrijuit over haar jeugd, haar geaardheid en haar missie om de wereld wat ruimdenkender te maken. De reportage- ploeg volgt haar gedurende de laatste weken in aanloop naar het Eurovisiesongfestival.

De vrouw achter de baard: De reportage wordt ingeleid door Cathérine Moerkerke op woensdag 14 mei 2014 om 22.15 in 'Telefacts Laat' op TVM.
bronnen: GayLive.be / VTM.be (Trailer)


  
België - Antwerp Pride | "Conchita Wurst sluit de 'Antwerp Pride' af"
Conchita Wurst, die afgelopen zaterdag nog het Eurovisie Songfestival won met 'Rise Like A Phoenix', komt op 10 augustus opnieuw naar ons land voor een gratis optreden op het slotevenement van Antwerp Pride. Het optreden lag al langer vast.
In januari maakte Vlaanderen al voor een eerste keer kennis met Conchita tijdens een benefietactie voor de HoLeBi-foon in Gent. Nu ze geschie- denis heeft geschreven op het Eurovisie Songfestival breken er drukke tijden aan voor Conchita met dus een stop in Antwerpen op 10 augustus.

"Het is mooi meegenomen dat ze nu gewonnen heeft", zegt voorzitter Bart Abeel van Antwerp Pride in Het Laatste Nieuws. "Maar de winst van Conchita is vooral een belangrijk signaal. Dat ook de Oost-en Midden-Europese landen op Conchita hebben gestemd, stemt ons hoopvol voor de toekomst zodat HoLeBi's en Transgenders in heel Europa het respect krijgen dat ze verdienen".

Zie ook: 
Mag Conchita meer zijn dan een gimmick a.u.b.  /  Debat Homorechten in Oostenrijk opgelaaid dankzij 'Conchita-effect'   
Zangeres 'Cher' over 'Conchita Wurst': "Je moet een betere pruik" ‼  /  Het 'Conchita-effect' helpt Homo's in Oostenrijk

Voor meer nieuws over 'Conchita Wurst' ... kijk bij de Links van:  vrijdag  -  zaterdag / zondag  -  maandag  -  dinsdag  -  woensdag

bronnen: GayLive.be / YouTube.com