woensdag 23 april 2014

Rusland ‼ | "Rusland wil HIV-patienten registreren d.m.v. vingerafdrukken" ‼

In Rusland is een nieuw wetsvoorstel ingediend in de Doema die mensen met een hiv-besmetting verplicht zich te laten registreren bij de overheid. Hun namen worden samen met hun details en vingerafdrukken in een databank van mensen met een 'gevaarlijke besmettelijke ziekten' opgeslagen worden.
 
Het wetsvoorstel zou in de Doema kunnen rekenen op een grote steun en een eerste versie werd al goedgekeurd door de Dienst voor Federale Migratie, het ministerie van Binnenlandse Zaken, het ministerie van noodgevallen en het kantoor van de Openbare Aanklager.

Indiener van het wetsvoorstel, Roman Khudyakov, zegt dat het opslaan van de vingerafdrukken van de seropositieven nodig is om de misdaad aan te pakken en ervoor te zorgen dat iedereen geregistreerd wordt.

Volgens HIV Plus Mag is de stigmatisatie van sero-positieven de laatste jaren toegenomen. Vooral de anti-homopropaganda wet die vorig jaar door president Poetin is ondertekend zorgt ervoor dat mensen met een hiv-besmetting, ongeacht hun gender en seksuele orientatie, nog verder gedis- crimineerd worden.
 
bron: GayLive.be


Rusland wil vingerafdrukken verzamelen van mensen met HIV

In Rusland is een wet in de maak die mensen met hiv kan verplichten hun vingerafdrukken af te geven. Die worden opgeslagen in een database en daarna met verdere persoonsgegevens aan de overheid afgestaan. Russen riskeren een boete als ze weigeren hun vingerafdruk af te geven en als toeristen dat niet doen, worden ze het land uitgezet en mogen 15 jaar het land niet in.

Parlementariër Roman Khudyakov kwam met het wetsvoorstel. Hij denkt dat vingerafdrukken van mensen met hiv een remedie tegen misdaad zijn en de kans kleiner maken dat mensen aan de database kunnen 'ontsnappen'. Sinds de anti-homopropagandawet van Poetin in werking trad, worden mensen met hiv meer en meer gestigmatiseerd. De kans is niet gering, dat homo's en alle mensen met hiv, ongeacht geslacht of seksue- le voorkeur, met deze nieuwe wet zouden kunnen worden achtervolgd.

Zie ook:  Rusland wil vingerafdrukken verzamelen van mensen met HIV
 
bron: Gay.blog.nl