dinsdag 22 april 2014

Onno Hoes vaart misschien mee op Joodse Boot tijdens Amsterdam Gay Pride

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht en sportjournalist Barbara Barend varen dit jaar mee met de botenparade van de Amster- dam Gay Pride. Zij stappen op zaterdag 02 augustus op een Joodse boot, die dit jaar voor het eerst meevaart tijdens het grootse homo-evenement.
De openlijk homoseksuele Hoes en Barend hopen hiermee de zichtbaarheid en de verbondenheid van de Joodse homo's, lesbiennes, biseksuele en transgenders te vergroten. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.
Het meevaren van de Joodse boot maakt deel uit van het driedaagse internationale evenement Exodays, dat tijdens de Amsterdam Gay Pride plaatsvindt. Exodays is een nieuw netwerkinitiatief voor Joodse LHBT's.
De Amsterdam Gay Pride vindt dit jaar voor de negentiende keer plaats. De verantwoordelijkheid voor het evenement ligt dit jaar voor het eerst in handen van een nieuwe organisatie. De harde kern van vorige organisator ProGay, onder leiding van oud-directeur Irene Hemelaar, begon eind vorig jaar voor zichzelf na een verschil van mening met het bestuur over de te voeren koers.

Zie ook:  Onno Hoes wellicht op een Joodse boot tijdens de Gay Pride  Onno Hoes vaart mee op Joodse boot tijdens de Gay Pride

bron: Telegraaf.nl
      

Onno Hoes vaart toch NIET mee op een Joodse Boot tijdens de Amsterdam Gay Pride

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht vaart dit jaar toch niet mee met de botenparade van de Amsterdam Gay Pride. Dat meldt Hoes op:  Twitter
"Ik vaar niet mee, inmiddels gerectificeerd", reageert de burgervader kort op een tweet van de Limburgse omroep L1.
Eerder bracht de organisatie van de Gay Pride naar buiten dat Hoes - samen met sportjournalist Barbara Barend - op zaterdag 2 augustus op de Joodse boot zou stappen die dit jaar voor het eerst meevaart tijdens het grootse homo-evenement.
Het meevaren van de Joodse boot maakt deel uit van het driedaagse internationale evenement 'Exodays', dat tijdens de Amsterdam Gay Pride plaatsvindt. Exodays is een nieuw netwerkinitiatief voor Joodse LHBT's.
Nieuwe organisatie
De Amsterdam Gay Pride vindt dit jaar voor de negentiende keer plaats. De verantwoordelijkheid voor het evenement ligt dit jaar voor het eerst in handen van een nieuwe organisatie.
De harde kern van vorige organisator ProGay, onder leiding van oud-directeur Irene Hemelaar, begon eind vorig jaar voor zichzelf na een verschil van mening met het bestuur over de te voeren koers.

Zie ook:  Onno Hoes toch niet op Joodse Boot bij Gay Pride  /  Onno Hoes vaart toch niet mee tijdens Gay Pride

bron: NU.nl