maandag 3 maart 2014

Amsterdam | "Joden en Marokkanen varen dit jaar mee tijdens de Gay Pride"

Tachtig boten mogen dit jaar in Amsterdam meevaren met de Gay Pride. En daar zitten een paar opmerkelijke boten tussen.

Op 2 augustus zullen in de Amsterdamse grachten onder meer een Joodse, een Marokkaanse en een Amerikaanse boot meevaren. Er waren 120 aanmeldingen voor de roemruchte botenparade.

De Marokkaanse boot vaart mee om de zichtbaarheid van Marokkaanse homo's en lesbiennes te vergroten en taboes te doorbreken. De Ameri- kaanse boot "Freedom to Marry" wil aandacht vragen voor het recht van homoseksuelen in de VS om te trouwen  De Joodse boot die mee zal varen is een initiatief van 'Exodays', een internationaal evenement voor Joodse lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders.


bron: RTL·Nieuws.nl 


Amsterdam | Een Marokkaanse en een Joodse boot op de "Gay Pride / Canal Parade" 2014

Amsterdam  →  Tijdens de gaypride varen dit jaar een Joodse, een Marokkaanse en 'n Amerikaanse boot mee in de botenparade door de Amsterdamse grachten.
       
Dat bleek zondagavond bij de loting voor de 80 plekken die op zaterdag 2 augustus 2013 – het hoogtepunt van het jaarlijkse homo-evenement – beschikbaar zijn. In totaal dongen 120 vaartuigen mee.

De Joodse boot is een initiatief van 'Exodays', een nieuw internationaal evenement voor Joodse lesbiƫnnes, homo's biseksuelen en transgenders. De Marokkaanse deelnemers willen hiermee de zichtbaarheid van Marokkaanse LHBT's vergroten en taboes doorbreken. En met de Amerikaanse boot 'Freedom to Marry' willen de initiatiefnemers aandacht vragen om als homoseksuelen te kunnen trouwen in de Verenigde Staten.

De Gay Pride begint dit jaar op 26 juli en duurt een week. De botenparade is traditioneel het slotakkoord van de week.


bronnen: RTV·NH.nl / YouTube.com