zondag 11 augustus 2013

Een Oezbeekse Homo in Rusland door Neonazi's vermoord om zijn geaardheid

Een Oezbeekse jongen die in Rusland ontvoerd is door een gezellig groepje neonazi's is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt Human Rights Watch. De jongen is urenlang gemarteld, werd overgoten met urine en moest zijn seksuele voorkeur voor een camera uitspreken, aldus TheGailyGrind.com.

De zelfbenoemde 'crimefighters' vonden het nodig om de jongen urenlang te slaan met een stok, te bewerken met een mes, beschilderen, zijn anus te penetreren met 'n koevoet en daar tevens kunststofschuim in te spuiten. Daarnaast moest hij de 'Hitler-groet' showen voor de camera. Het slachtoffer heeft waarschijnlijk gegild voor hulp, maar omdat hij het Russisch niet machtig was, kwam er niemand op de herrie af.

In Rusland is het inmiddels de normaalste zaak van de wereld dat groepen homofobe jongeren met het verstand van een kip zich organiseren. Dit gebeurt vaak onder de dekmantel 'bestrijding van pedofilie', maar in werkelijkheid botviert men hun domheid en agressie op de homosek- suele mede mens.

Het Russische equivalent van Facebook, vk.com, wordt hierbij vaak misbruikt om nep-dates te maken met andere jongeren die zich nog seksu- eel aan het oriënteren of homoseksueel zijn. Eenmaal aangekomen op de 'afspraak' worden de slachtoffers mishandeld en belachelijk gemaakt.

Zowel de politie als politiek doet helemaal niets aan deze wantoestanden. Aangiften worden niet opgenomen en mensen die deze problemen benoemen kunnen bedreigingen verwachten.

Enkele 'bemoedigende' cijfers: 85% van de Russen is tegen het homohuwelijk. 16% vindt dat homoseksuelen geen plaats in deze maatschappij zouden mogen hebben. 22% is van mening dat andersgeaarden zich zouden moeten laten behandelen en 5% vindt dat ze vernietigd dienen te worden.

bronnen: FokNieuws.nl / TheGailyGrind.com / YouTube.com