zaterdag 17 augustus 2013

TV-Tip | Dit weekend 'Strijders voor de Liefde on Stage' op televisie bij RTL4 ‼

                      
RTL4 zendt dit weekend een registratie van het benefietconcert 'Strijders voor de Liefde' uit. Op zaterdag 17 augustus vanaf 23.45 uur en een herhaling op zondag 18 augustus vanaf 11.20 uur. Het concert werd op vrijdagavond 2 augustus jl. tijdens de Amsterdam Gay Pride gehouden op 't Rembrandtplein. Het evenement komt ten bate van 't Pride Fonds van Amnesty International en COC Nederland, dat steun geeft aan lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT's) activisten in nood.

TV-makers Marieke Slinkert en Sipke Jan Bousema namen het initiatief voor 'Strijders voor Liefde on Stage', dat mogelijk gemaakt werd met steun van Amnesty International, COC Nederland, Vrouwen van Nu, de Gemeente Amsterdam, de Remonstrantse Broederschap en het Blauwe Fonds en wordt geproduceerd door Dijkwerk & SJB Media i.s.m. Stichting ProGay.

Amsterdam Gay Pride  →  Met 'Strijders voor de Liefde on Stage' werd voor het eerst tijdens Amsterdam Gay Pride met zo'n groots evenement aandacht besteed aan mensenrechten via een 'Message of Love'  Een letterlijke boodschap als het publiek 'LOVE smst naar 4333' en daarmee drie euro doneert aan het Pride Fonds – via de link kun je meer informatie over dit fonds van Amnesty International en COC Nederland vinden.

"Wij vieren met Gay Pride dat we in ons land vrij zijn om lief te hebben wie we lief willen hebben en dat we daar trots op zijn", legt Sipke Jan Bousema uit. "Maar op heel veel plekken in de wereld is het niet eenvoudig om openlijk LHBT te zijn". Directeur Koen van Dijk van COC Neder- land vult aan, dat "deze moedige vrouwen en mannen vaak met gevaar voor eigen leven strijden voor het veranderen van wetten en regels. Zij zijn ware Strijders voor de Liefde en verdienen een podium voor hun strijd".

Het concert 'Strijders voor de Liefde on Stage' biedt activisten een podium om hun persoonlijke verhalen over de liefde te vertellen  Hun ver- halen worden afgewisseld met het liefdevol toezingen door het publiek en bekende artiesten, zoals de internationale Queen of Dance Diva Tara McDonald, Do, Charly Luske, Adlicious en Gay Pride ambassadrice Raffaëla Paton. Volgens Irene Hemelaar, directeur van Stichting ProGay, die de Gay Pride organiseert, is "het fantastisch dat we internationale solidariteit kunnen tonen door voor het eerst tijdens de Amsterdam Gay Pride een dergelijk groots mensenrechtenconcert te laten plaatsvinden".

'Strijders voor de Liefde on Stage' wordt door RTL4 op zaterdag 17 augustus om circa 23.45 uur uitgezonden en herhaalt op zondag 18 augustus om 11.20 uur.

UITZENDING GEMIST ?! ... bekijk hieronder de video's ‼

Zie ook:  Strijders Voor De Liefde - De Documentaire  /  Sipke Jan geschokt door moord op de Zuid-Afrikaanse Shile   

bronnen: COC Nederland / RTL 4 / YouTube.com