vrijdag 28 juni 2013

Italië | Priesters maken regelmatig gebruik van Callboys


                         
De Italiaanse justitie is een vooronderzoek gestart naar zo'n twintig mannen. Dit gebeurt naar aanleiding van de beschuldiging van een priester die claimt dat de mannen regelmatige seks zouden hebben met jongens van 16 en 17 jaar oud. De verdachten zijn bijna allemaal priesters actief in het Vaticaan. De misbruikte jongens zijn hoofdzakelijk Oost-Europese migranten die werden geronseld in een gaybar in Rome.

De beschuldigingen komen van de 46-jarige priester Patrizio Poggi die op dit moment een gevangenisstraf uitzit vanwege pedoseksuele hande- lingen met jonge jongens. Volgens verklaringen van Poggi bestaat er binnen het Vaticaan een netwerk van jonge callboys en hun gebruikers. Deze 'gebruikers' zijn volgens hem hoofdzakelijk priesters maar ook een politieagent en een secretaris van een bisschop behoren tot de ruim twintig verdachten waar volgens Italiaanse media nu een onderzoek naar is gestart.

De jongens werden door een politieagent geronseld in gaybar Twink, net buiten het centrum van Rome. Ze werden vervolgens naar het Vaticaan gebracht en daar voor 150 tot 500 euro aangeboden. Volgens de verklaringen van Poggi werden de jongens soms meerdere malen binnen de muren van het Vaticaan misbruikt. Poggi zegt dat hij met zijn verhaal naar buiten komt omdat hij na zijn eigen veroordeling schoon schip wil maken en het voorbestaan van het callboy netwerk niet kan verenigen met zijn geweten. "Met mijn verklaring wil ik de kerk en de christelijke gemeenschap beschermen", aldus Poggi.


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com