donderdag 11 juli 2013

Het hetero-café 'Studio Bar Beatzzz' in Emmen wordt wekelijks aangevallen ...


                     
Studio Bar 'Beatzzz' in het Nederlandse Emmen: gesneuvelde ruiten, afgescheurde vlaggen, een bespuugde en met urine overgoten buitengevel. Passerende oproerkraaiers die het bezoekend publiek weer eens voor rotte vis uitmaakt of lastig valt. En dat allemaal omdat men denkt dat het café een homobar is, terwijl het in werkelijkheid een heterobar is, die welliswaar HoLeBi vriendelijk is en meer hetero bezoekers heeft dan homo's of lesbiennes.

Uitbaters 'Miss Ricci' en 'Frits Lambers' van de Beatzzz kijken nog nauwelijks op wanneer hun zaak weer wordt aangevallen door homofoben ‼ Sinds de opening in 2011 is de zaak regelmatig het mikpunt van pesterijen. De twee krijgen vaak te horen dat ze gek zijn dat ze hun zaak zijn begonnen, Emmen verdient deze tent niet, krijgen ze dan te horen. "Dat vind ik bijna een goede uitspraak", zegt Ricci.

Het probleem waar Ricci en Frits zich mee geconfronteerd zien, is dat Beatzzz vooral gezien wordt als een gaybar. "Er zijn groepen mensen die kennelijk niet kunnen accepteren wat ze niet kunnen begrijpen. Bovendien klopt dat label voor geen meter, dit is geen homobar, maar een café voor een open minded publiek, dat onderling respect voor elkaar heeft en zich keurig gedraagd, een plaats waar iedereen welkom is. En geluk- kig hebben we ook veel gasten die zich niets aantrekken van de vooroordelen", zegt Ricci.

Volgens Ricci zijn er zelfs avonden waarop er zich geen gays bevinden in Beatzzz. "Ja eentje, dan. Maar die staat achter de bar". De angst dat er te pas en te onpas "zomaar in ieders billetjes wordt geknepen", wuift ze dan ook weg. Om die reden werken we met toegangspasjes. Wie Beatzzz regelmatig wil bezoeken, moet lid worden. Zonder pasje kom je er niet in. "Mocht er zich ongepast gedrag voordoen, ben je je pasje kwijt en mag je vertrekken. We voegen dus echt iets extra's toe aan het uitgaansleven in Emmen".

De pesterijen tegen de bar ontstaan omdat mensen denken dat de zaak een homobar is. Maar zijn die mensen al ooit binnen geweest ?! Of heb- ben ze het van horen zeggen ?! Maar eigenlijk is dat 't punt niet, het punt is dat homoseksualiteit anno 2013 blijkbaar door velen nog steeds niet aanvaard wordt, en dat er blijkbaar nog steeds mensen zijn die problemen hebben met HoLeBi's. Waarom ?!

Maakt homo of lesbisch zijn je minder dan hetero zijn ?! Zijn hetero's bang dat ze versiert gaan worden door iemand van hetzelfde geslacht ?! Lesbisch zijn wordt wel iets meer aanvaard dan homo zijn, want als twee vrouwen elkaar zoenen of seks hebben is dat blijkbaar voor sommigen erotisch en opwindend en hetero mannen (en sommige vrouwen) vinden het dan helemaal niet erg om te zien. Maar als twee mannen dat doen is het plots ranzig, smerig en krijgt men kokhalsneigingen, en dat is raar - toch ?!

Zie ook:  Studio Bar 'Beatzzz' in Emmen is géén Homo-café   Studio Bar 'Beatzzz' – Website → www.Beatzzz.com

bronnen: Emmen.nu / www.HoLeBi.info