dinsdag 18 juni 2013

Meeste LHBT's zijn atheïst en de gelovigen blijven vaak angstvallig In de Kast


                    
Uit nieuw onderzoek blijkt dat HoLeBi's en Transgenders meer atheïst zijn dan alle andere mensen. Ruim de helft van de volwassen LHBT's zegt atheïst te zijn. In vergelijk slechts 20 procent van de heteroseksuelen noemt zich atheïst. Het onderzoek werd gedaan door het bekende Pew Research Center. Het gaat daarbij om het eerste grote Amerikaanse onderzoek over het onderwerp HoLeBi's en geloof.

Verder blijkt ook dat HoLeBi's die zeggen wel gelovig te zijn toch minder tot niet naar de kerk gaan en hun geloof minder belangrijk vinden dan heteroseksuelen. Een 34-jarige lesbienne haalde in het onderzoek aan dat ze niet naar de kerk gaat omdat de kerk geen LHBT's aanvaard. Ver- der blijkt nog dat in de VS atheïst meer gediscrimineerd worden dan HoLeBi's en Transgenders.

Volgens George Broadhead van de Britse HoLeBi humanisten organisatie zijn er in de UK veel meer HoLeBi's en Transgenders atheïst dan in de VS, en begrijpt niet dat LHBT's gelovig kunnen zijn en bijvoorbeeld katholiek of christelijk kunnen zijn, volgens hem is dat masochistisch. Maar Sharon Ferguson, van de Britse HoLeBi Christelijke organisatie zegt dat de media de schuld is van de vijandigheid tussen religie en HoLeBi's. "De boodschap is vaak dat LHBT's niet welkom zijn in de kerk en dan is het niet meer dan normaal dat zij zich er niet welkom voelen.

Maar wanneer je praat over spiritualiteit dan zie je andere dingen. HoLeBi's zijn vaker meer spiritueel dan de rest van de bevolking. De chris- tenen die zegt het een gruwel is zijn in de minderheid. En mensen die zeggen dat geloof en HoLeBi zijn niet samen gaat zijn fout, want je hoeft niet te kiezen tussen het een en het ander, je kan het ook beide hebben. Veel gelovige LHBT's blijven angstvallig in de kast omtrent hun geloof, dat is niet nodig, het kan samen gaan, er zijn tal van gemeenschappen waar HoLeBi's wel welkom zijn in de kerk of binnen een bepaald geloof.

bronnen: GayStarNews.com / www.HoLeBi.info / Pew Research Center