vrijdag 21 juni 2013

Christelijke Homogenezers betuigen spijt: "We hebben mensen pijn gedaan" ‼



Een van de grootste christelijke organisaties die homoseksuelen helpt hun seksuele gevoelens te onderdrukken heeft zich donderdag bij de homogemeenschap verontschuldigd. De voorzitter van Exodus International maakte excuses voor 'jaren van nodeloos lijden en veroordeling in de handen van de organisatie en de gehele kerk'.

"We hebben mensen pijn gedaan", zei voorzitter Alan Chambers in zijn toespraak op de jaarvergadering van Exodus in het Amerikaanse Orlando "We hebben ons in de cultuuroorlog gestort, en we hebben verloren. Het is tijd voor vrede".

Exodus werd 37 jaar geleden in de Verenigde Staten opgericht en heeft 260 filialen over de hele wereld. De organisatie beloofde homoseksue- len te 'genezen' van hun geaardheid door middel van gebed en begeleiding. Sinds meer en meer deskundigen hun geduld met die denkbeelden verloren is de invloed van Exodus getaand. In streng christelijke kring is de gedachte dat homoseksualiteit een te genezen stoornis is nog wel springlevend.

Voorzitter Chambers is getrouwd met een vrouw, maar maakt geen geheim van zijn seksuele gevoelens voor mannen. Hij zinspeelde al langer op een koerswijziging van zijn organisatie. Donderdag zei hij voortaan te willen werken aan een warmere ontvangst voor homoseksuelen in de kerken.

Zie ook:
Excuses 'Homogenezers' VS: "We zaten fout"  /  Marktleider Homotherapie stopt ermee  Alan Chambers - Wikipedia.org   
Grootste organisatie die LHBT's al 37 jaar wil genezen stopt er mee  /  'Homogenezers' stoppen  /  Alan Chambers' Apology

bronnen: Algemeen Dagblad / YouTube.com