donderdag 17 januari 2013

Ontslagen Sergeant bij Inauguratie


Een sergeant die onder Don't Ask, Don't Tell ontslagen is, is uitgenodigd bij Obama's inauguratie. David Hall werd in 2010 ontslagen uit de Amerikaanse luchtmacht vanwege zijn seksuele geaardheid, nu krijgt hij een bijzonder eerherstel.

Hall is een van de acht burgers die zijn uitgenodigd om president Barack Obama op het podium te vergezellen tijdens de inauguratie van zijn tweede termijn. Hall werd hiervoor speciaal geselecteerd door het inauguratiecomité. 

In 2010 werd Hall ontslagen uit de Amerikaanse luchtmacht vanwege zijn seksuele geaardheid. Hij stuurde een open brief aan Obama om hem er nogmaals aan te herinneren dat Don't Ask, Don't Tell een oneerlijk beleid is. Inmiddels is het afgeschaft en een van de belangrijke mijlpalen gebleken van Obama's eerste termijn als Amerikaanse president.

Na zijn ontslag ging Hall aan de slag bij de rechtenorganisatie OutServe-SLDN. Hall zegt over de uitnodiging: "Het is ongelofelijke eer en ik ben president Obama dankbaar voor zijn leiderschap in het afschaffen van DADT zodat iedere gekwalificeerde Amerikaan zijn land kan dienen."

De inauguratie van Obama vindt plaats op maandag 21 januari.

bron: Gay.nl