dinsdag 9 april 2024

Groningen - Galerie MooiMan | Vandalen vernielen poster van: Homo-expositie


Groningen  →  Bij kunstgalerie "MooiMan" in Groningen is afgelopen zondag een poster voor een expositie over Homo-kunst tot twee keer toe vernield. Dat gebeurde vlak voor de feestelijke opening ‼  Galeriehouder "Sandro Kortekaas" ziet soortgelijke incidenten de laatste tijd vaker en is bezorgd. "Welke kant gaat dit op" ?!

De galerie aan de Noorderstationsstraat besteedt sinds jaar en dag aandacht aan "kunst waarbij de man centraal staat". Dat niet iedereen daarvan gediend is, bleek in 2019 al. Toen werd een roze mannenbeeld tot twee keer toe vernield. Zondag was het dus opnieuw raak.

Op de stoep voor de galerie kondigde een bord de nieuwe expositie van Duits kunstenaar 'Hannes Steinert' aan. De gebruikte afbeelding toont twee mannen die elkaar innig aanraken. "Het ook is de omslag van een boek waar we twee jaar aan gewerkt hebben. Zo onschuldig als maar kan", vindt Sandro Kortekaas.

Het is de eerste expositie die onderdeel is van een 'Queer Year' in Groningen, met als hoogtepunt Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder op de website van RTVNoord.nl:  Vandalen vernielen poster van Homo-expositie | "Waar haal je het lef vandaan" ?!

Zie ook: 


Eerder geplaatste artikelen met betrekking tot "Kunstgalerie MooiMan" op GayNieuws.blogspot.com ‼

bronnen: RTVNoord.nl / Facebook.com – RTVNoord.nl