woensdag 13 december 2023

Pride Amsterdam 2024 | Het thema van 'Pride Amsterdam' 2024: "Together" ‼

Pride Amsterdam  –  In 2024 zal Pride Amsterdam in het teken staan van verbinding met als thema "Together". In een polariserende samenleving komt de LHBTIQ+-community regelmatig onbedoeld tegenover elkaar te staan, in plaats van 'naast elkaar'. Juist in een tijd waar Regenboog-identiteiten internationaal vaker onder druk staan en mensen vrijheden verliezen, is 't belangrijk dat "iedereen elkaar weer weet te vinden" ‼

Samen sterker, ondanks onze verschillen. En samen sterker, dankzij onze verschillen. We hebben elkaar nodig; ongeacht of iemand nu LHBTIQ+ is ‼ Ongeacht of we onze persoonlijke uitdagingen meemaken op het platteland of in de stad, op ons werk of bij familie. Bij "Pride Amsterdam" wordt de boodschap van liefde voor dierbaren gevierd, en ook de liefde voor hen die verder van ons afstaan maar met vergelijkbare uitdagingen te maken krijgen vanwege hun seksuele oriëntatie en diversiteit. Together in Pride. Voor onszelf én voor de ander.
                                     
                            
"Niet wegkijken en polariseren, maar juist elkaar aanspreken en leren van elkaars verschillen. Dat is waar 't met Pride om gaat dit jaar en waarom onze zichtbaarheid nog nooit zo noodzakelijk was als nu", aldus Lucien Spee de Castillo Ruiz, directeur van Pride Amsterdam.

Pride Amsterdam start in 2024 op 27 juli in het Vondelpark en sluit op zondag 04 augustus op De Dam. Hoogtepunt is de beroemde 'Botenparade', waarbij activisme en amusement samenkomen tot een bruisend spektakel. 

Meer informatie vind je op:  Pride.Amsterdam  en  Pride.Amsterdam/Thema 

Lees verder op de website van GayNews.nl:  Thema van Pride Amsterdam 2024 → "Together" ‼
Pride Amsterdam maakt thema van 2024 bekend  /  Thema Pride Amsterdam: Together  /  Thema Pride Amsterdam 2024: Together

bronnen: GayNews.nl / Twitter.com | X – GayNews.nl / Instagram.com – Pride Amsterdam