vrijdag 11 augustus 2023

Midden-Oosten | "Film 'Barbie' niet te zien in bioscopen in Libanon + Koeweit"



Midden-Oosten – Barbie – The Movie    De film 'Barbie' is niet te zien in de bioscopen in Libanon. Dat heeft de Libanese minister van Cultuur - Mohammad Mortada - besloten, omdat de film "Homoseksualiteit" promoot en in strijd is met religieuze waarden ‼ 

Minister Mohammad Mortada wordt gesteund door de machtige Sjiitische gewapende groepering Hezbollah, waarvan hoofd Sayyed Hassan Nasrallah zijn retoriek tegen de "LHBTIQ+-gemeenschap" heeft opgevoerd. In een recente toespraak verwees hij naar Islamitische teksten die oproepen over- treders op het verbod op Homoseksualiteit te bestraffen met de dood.

Volgens minister Mohammad Mortada is vastgesteld dat de film 'Homoseksualiteit en Seksuele Transformatie bevordert' en 'in strijd is met waarden van geloof en moraliteit'.

Ook Koeweit heeft de film verboden. "Barbie" en de horrorfilm "Talk To Me" zijn niet te zien in dat land om "openbare ethiek en sociale tradities" te beschermen, aldus het staatspersbureau.

Koeweit doet 'Barbie'-film in de ban om 'ethische' redenen  /  Homoseksualiteit | Film 'Barbie' verbannen in Koeweit en Libanon

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net