vrijdag 16 juni 2023

Goes – Roze Zaterdag 2023 | "Zaterdag 17 juni 2023 – Roze Zaterdag in Goes"

Goes  →  Komende zaterdag – 17 juni 2023 – is het Zeeuwse "Goes" het stralende decor voor 'Roze Zaterdag 2023'. Nog nooit eerder werd het oudste 'Pride evenement' van Nederland georganiseerd in de provincie Zeeland. Het evenement komt op het moment waar- op de Regenbooggemeenschap weer regelmatig te maken krijgt met haatincidenten ‼  "Juist nu moeten we ons laten zien en horen", aldus Simon Timmerman van Roze Zaterdagen Nederland

17 juni zal de boeken ingaan als een historische dag voor Zeeland en voor Goes. Voor de eerste keer zal Roze Zaterdag daar worden georganiseerd. Het evenement bestaat al sinds eind jaren zeventig. Twee jaar geleden kreeg Goes de organisatie van het evenement toegewezen na een intensieve selectieprocedure. Sinds die tijd is er door veel betrokkenen keihard gewerkt aan een 'kleurrijk programma' en inmiddels is Goes klaar voor de ruim 15.000 bezoekers die worden verwacht.
                               
                         
Lees verder op de website van ZijAanZij.nl:  "Roze Zaterdag 2023 in Goes" ‼Zeeland → Goes → 17 juni | Roze Zaterdag is blij met rapper Frenna: "Hopelijk zien we ook de stoere Hetero-jongens"
Goes maakt zich op voor 17 juni | "Roze Zaterdag 2023"   /   Roze Zaterdag 2023 in Goes ‼   /   Roze Zaterdag in Goes ‼

Extra:  

bronnen: ZijAanZij.nl / YouTube.com / Instagram.com – Roze Zaterdag Goes