zaterdag 11 februari 2023

'Harry Potter'-game omstreden door 'Transfobe uitspraken' van J.K. Rowling ‼


Lang was alles rond Harry Potter een garantie voor succes. Van de boeken over de beroemde tovenaarsleerling tot de acht films, die zo'n 7,7 miljard dollar opbrachten ‼

Twaalf jaar na de laatste film duikt de game-industrie - die qua grootte inmiddels de filmindustrie is voorbijgestreefd - op de Harry Potter-wereld met de game Hogwarts Legacy, die vandaag uitkomt. Gezien de vele lovende recensies lijkt het een zekerheid dat er miljoenen exemplaren van verkocht zullen worden.

Maar als het aan critici ligt, wordt er geen enkel exemplaar verkocht. Zelden leidde een spel tot zoveel controverse in de gamewereld én daarbuiten.
                                                 
                                   
J.K. Rowling – Dat heeft te maken met uitspraken die J.K. Rowling, de schrijfster van de boekenreeks, in 2020 heeft gedaan. In een online manifest schreef ze bezorgd te zijn over het groeiend aantal jongeren dat een 'Transitie' wil doormaken ‼  Ook vindt ze dat die ontwikkeling ertoe leidt dat de wereld gevaarlijker wordt voor vrouwen. "Als je toiletten en kleedkamers openstelt voor iedere man die het idee heeft dat hij een vrouw is, dan zet je de deur in feite open voor iedere man die maar wil binnenkomen". Het was een uitspraak die veel mensen in het verkeerde keelgat schoot.

Lees verder op de website van NOS.nl:  "Harry Potter-game omstreden door 'Transfobe uitspraken' van J.K. Rowling" ‼

Meer artikelen met betrekking tot "Hogwarts Legacy" op:  Google.com 

bronnen: NOS.nl / YouTube.com / Twitter.com – NOS.nl