zaterdag 1 oktober 2022

Monnickendam – Ds. Alexander Noordijk | "Mijn Homo-zijn is zó niet relevant"



Monnickendam  –  Toen dominee 'Alexander Noordijk' Uit de Kast kwam, probeerden oudsten in zijn evangelische gemeente hem van zijn Homoseksualiteit af te bidden. Deze week zegde de christelijke band 'InSalvation' een concert in zijn kerk af ‼ 

Toen hij Uit de Kast kwam, probeerden oudsten in zijn evangelische gemeente hem van zijn Homoseksualiteit af te bidden. Geestelijke verkrachting, noemt 'Alexander Noordijk' het met de kennis van nu. Later werd hij, samen met zijn man 'Kai', bedreigd en ontsnapten ze ternauwernood aan een aanslag. "Het is vallen en weer opstaan".

Dominee Alexander Noordijk (48) is de sleutel van de Kerk vergeten. In afwachting van koster Joke vertelt hij buiten in de zon over z'n nieuwe auto. "Een cabrio, erg hè" ?!  Het volgende moment heeft hij het over 't gesprek dat hij pas had op z'n oude school; ze wilden lering trekken uit z'n nega– tieve ervaringen na zijn Coming-Out. Zo gaat het van licht naar donker en van donker naar licht – een beetje als het leven zelf.
                           

Binnen – in de Ontmoetingskerk in Monnickendam – zet hij eerst koffie ‼  Zijn kamer in de Kerk is klein en een beetje donker – hoge, smalle ramen, twee stoelen en "een Regenboogvlag boven de deur" ‼  Hij is hier nog maar net predikant, na een aantal jaren als voorganger van pioniersplek "De Binnenwaai" op Amsterdam-IJburg. Een turbulente periode, die in 2018 begon met een nog net op tijd ontdekte mortierbom op een ruit van het ap- partement van hem en zijn man 'Kai'. En die begin dit jaar eindigde met aangifte van bedreiging door hangjongeren. Ze bonsden op ruiten, gooiden stenen, scholden hem uit voor 'Homo-Dominee', dreven hem in het nauw en bedreigden hem met de dood. "Ik zat letterlijk in de meterkast van de Kerk toen ik 112 belde".

Lees verder op de website van ND.nl: 

Extra:   

Update:  


bronnen: ND.nl – Nederlands Dagblad / Facebook.com – ND.nl / Twitter.com  Dominee Alexander Noordijk