zondag 25 september 2022

Cuba - LHBTIQ+ | Referendum in Cuba over: Familiewet met LHBTIQ+-rechten


Cuba  –  Cubanen kunnen zich zondag in een referendum uitspreken of de nieuwe gezinscode al dan niet van kracht wordt. Ongeveer acht miljoen Cubanen zullen naar verwachting stemmen in meer dan 23.000 stembureaus

In de nieuwe familiewet worden LHBTIQ+'ers weliswaar niet expliciet genoemd, maar "bestaande rechten voor mannen en vrouwen" worden uitge- breid. Zo is het huwelijk niet langer een verbintenis tussen een man en een vrouw, maar een verbintenis tussen 'twee personen'.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Referendum in Cuba over familiewet met LHBTIQ+-rechten" ‼

Cubaanse seksuele minderheden staan op het punt belangrijke rechten te verwerven in een nieuwe progressieve 'familiewet'. In het socialistische land waar alles per decreet wordt besloten, wordt dit progressieve wetsvoorstel op zondag 25 september wél voorgelegd aan de bevolking.

Lees verder op de website van Volkskrant.nl:  "Waarom stemmen Cubanen vandaag over Homorechten" ?!
                               
                           
Zie ook:  
Cuba stemt in september over legalisering van Homohuwelijk  /  Hoeveel Cubanen kiezen straks voor de nieuwe familiewet ?! 

Update I:
Cuba stemt voor legalisering Homohuwelijk en Draagmoederschap  /  Cubaanse bevolking stemt voor 'legalisering Homohuwelijk' 

Update II:

bronnen: RozeGolf.net / Volkskrant.nl / Facebook.com – RozeGolf.net / Twitter.com - NOS.nl