zondag 27 maart 2022

Amerika → LHBTIQ+ | "Dit jaar zijn er al 238 anti-LGBTIQ+ wetten ingediend"

USA  –  Het aantal wetten die nadelig zijn voor de LGBTIQ+-gemeenschap (en dan met name Transgender personen) in de Verenigde Staten groeit enorm. Dit jaar zijn er al meer van dat soort wetten ingediend dan in heel 2021. En het is nog maar maart

In de culturele strijd tussen conservatief en progressief Amerika moeten de rechten voor LGBTIQ+-Amerikanen het ontgelden ‼  Terwijl progressieve staten bezig zijn met anti-discriminatie wetten, gooien ze in conservatievere delen van het land het over een hele andere boeg. De ene na de andere wet die 'openbare uitingen van LGBTIQ+'ers inperkt wordt' aangenomen ‼  Dat varieert van wetten die het onderwijs over dit onderwerp aan banden leggen tot regels over wie wel en wie niet van een bepaald toilet gebruik mag maken.
                                                                   
                                            
Stond de teller eind 2021 nog op 191 ingediende wetten die "nadelig uitpakken voor LGBTIQ+'ers" – na slechts drie maanden van het jaar 2022 ligt het 'record' van vorig jaar al aan diggelen. Van de 238 wetten dit jaar is zeker de helft specifiek gericht op de rechten van Transgender personen.

Lees verder op de website van OUT.tv:  Verenigde Staten | "Dit jaar al 238 anti-LGBTIQ+ wetten ingediend" ‼

Zie ook: