woensdag 4 november 2020

Amerika – LGBTIQ+ | De schone schijn van Republikeinse HoLeBi-aanvaarding




USA – LGBTIQ+  →  Het resultaat van de "presidentsverkiezingen" in de Verenigde Staten zal een enorme impact hebben op seksuele minderheden – schrijft Wereldblogster "Anke De Malsche" – want in 'zijn eerste ambtstermijn' viel de "Trump/Pence"–administratie systematisch Homo-rechten aan. Toch blijft "Donald Trump" zichzelf verkopen als beschermer van HoLeBi's. "Ondanks die groeiende acceptatie van 'Homoseksualiteit' en 'Transgenderisme' schuilt achter 'Homonationalisme' een donker kantje, waarbij nieuwe vijand- beelden worden gecreëerd". 

Zwaaiend met een Regenboogvlag stond Donald Trump als presidentskandidaat op het podium tijdens een rally in 2016. Een vreemd beeld dat blijft hangen, want noch Donald Trump, noch de Republikeinse Partij staan bekend om hun open houding tegenover de LGBTIQ+–beweging. 

  Het was niet de eerste of laatste keer dat Donald Trump zich profileerde als een voorvechter van de LGBTIQ+–gemeenschap. Zijn beleid staat nochtans haaks op die profileringsdrang. Ondanks een ongeziene afbraak van LGBTIQ+-rechten blijven heel wat aanhangers er rotsvast van over– tuigd dat president Donald Trump hen voor Homofobe groepen zal beschermen.

Lees verder op de website van MO.be:  "De schone schijn van Republikeinse HoLeBi-aanvaarding" ‼

bronnen: MO.be / Facebook.com – MO.be