maandag 2 november 2020

Snorren in Movember | 'Laat je snor staan' en zamel geld in voor goede doelen







Movember  →  Movember (een porte-manteau van het Engelse woord 'moustache' (snor) en 'november') is een jaarlijks terugkerend evenement om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man meer in het algemeen. 

Dit doet de stichting 'Movember Foundation' door mannen te vragen gedurende de maand november 'hun snor laten staan' om zo aandacht te vragen en fondsen te werven voor het goede doel. Het doel van 'Movember' is om "het gezicht van de gezondheid van de man te veranderen".

Sinds 2003 heeft 'Movember' meer dan 1250 gezondheidsprojecten voor mannen over de hele wereld gefinancierd, waarmee het de status quo uit- daagde, onderzoek opschudde en mannen motiveerde om actie te ondernemen voor hun gezondheid. 

  Movember  –  Waar het geld naartoe gaat  →  Geestelijke gezondheid en zelfmoordpreventie, prostaatkanker en zaadbalkanker – we pakken ze                                                                           allemaal aan ‼
                                              
        
                                          
Laat je snor staan en red levens → Jouw Mo kan donaties, gesprekken en echte verandering op gang brengen 
De gezondheidscrisis waarin mannen verkeren, vraagt om grote denkers en grote oplossingen. Maar er is een kleinere, harige stap die je kunt zetten om bij te dragen aan oplossingen voor de gezondheidscrisis waarin mannen verkeren. "Een oplossing die je zelf kunt laten groeien" ‼  Eentje die pal onder je neus zit. Laat dit jaar in Movember je Mo staan en voorkom dat mannen te jong overlijden. 

Gemeenschap → Laat je snor staan samen met anderen 
Meer Mo's ?!  Meer impact. Vraag de mensen om je heen om net als jij hun snor te laten staan. Je staat er dan niet alleen voor met je 'Mo' (snor) en je zamelt bovendien meer geld in. Zo wint iedereen. 

Sportverenigingen → Laat je snor staan met de leden van je sportvereniging 
Het gerucht gaat dat sporters met 'n snor beter presteren. Denk aan Keith Hernandez en Michael Phelps. Laat dit jaar met 'Movember' je snor staan met je sportvereniging en sluit je aan bij een legendarische groep mannen. Of je prestaties ook echt verbeteren ... merk je vanzelf ‼  Maar één ding staat vast: je hebt een impact op de gezondheid van de man. 

Op het werk → Laat je snor staan met je collega's 
Ben jij moedig genoeg om je Mo tijdens vergaderingen, op het bouwterrein en bij 'vergaderingen met potentiële klanten' in de schijnwerpers te zet- ten ?! Herintroduceer de snor op je werk en werf meer fondsen, breng meer gesprekken op gang en heb een grote impact op de gezondheid van de man. 

School / Universiteit → Laat je snor staan op je school of universiteit 
Wie had ooit gedacht dat je "een wereldwijde verandering teweeg kunt brengen" terwijl je met je neus in de boeken zit ?!  Dat kan door: "je snor te laten staan" terwijl je studeert. Knoop het gesprek aan in de collegezaal, op het sportveld of in de wandelgangen – en voorkom dat mannen te jong overlijden.

Lees verder op de website van Movember.com:  Movember | "Laat een snor staan" ‼
                                                              
                                                 
Zie ook:

bronnen: Wikipedia.com – Movember / Movember.com / YouTube.com / Twitter.com – Movember Netherlands