woensdag 20 juni 2018

Frankrijk - Adoptie | "Franse Homo-adoptieouders openlijk gediscrimineerd" ‼

Frankrijk  –  Sinds 2013 mogen Homostellen in Frankrijk ook kinderen adopteren, zonder dat er voorwaarden worden gesteld. Echter in de praktijk blijkt dat Franse Homoparen die graag een kind willen adopteren vaak een 'afwijkend kind' krijgen. De officiële 'Franse dienst voor adoptiekinderen' in 't departement Seine-Maritime (departement Seine-Maritime ligt in Normandië) heeft dat op de radio bevestigd, zo meldt het Algemeen Dagblad

Pascale Lemare – die de adoptiedienst leidt – zei: "We sluiten homoseksuelen niet uit, maar ze zijn zeker ook geen prioriteit. Homo's zijn afwijkend, zowel sociaal als biologisch. Dus moeten ze zich ook openstellen voor kinderen met een afwijkend profiel." Volgens haar worden de potentiele adop- tie kinderen in verschillende categorieen ingedeeld ‼: "Je hebt kinderen met grote problemen, kinderen met psychologische stoornissen en kinderen die gehandicapt zijn. Met die kinderen is iets mis en die zijn dus niet gewenst. 'Dat is normaal'. Als homo's zich 'n beetje open opstellen dan kunnen zij deze kinderen adopteren".
                                                     

                                                 
De radioreportage heeft voor grote verontwaardiging gezorgd in Frankrijk. De regering laat in 'n reactie weten dat probleem-kinderen toewijzen aan homo's uit den boze is: "Door de overheid hoort niet te worden gediscrimineerd" zo verklaar de Franse staatssecretaris Oliver Dussopt. 

Zie ook:
bronnen: Fok.nl – Fok Nieuws / Twitter.com – Fok.nl / Twitter.com – Roze Ouderschap → AD.nl