maandag 26 maart 2018

Destijds minderjarige betonschaar 'Homo-meppers' vandaag voor de rechter ‼

Arnhem  →   4 Arnhemse jongens staan vandaag – maandag 26 maart 2018 – voor de rechter in 'Arnhem', omdat ze in april vorig jaar 2 homoseksuele mannen zouden hebben mishandeld op de 'Nelson Mandelabrug' in hun woonplaats. De zaak trok internationaal veel aandacht - omdat de mannen verklaarden dat ze aangevallen werden omdat ze hand in hand liepen   Bekende en onbekende mensen lieten zich vervolgens demonstratief 'hand in hand' fotograferen.
                                           
                                        
Volgens het stel – Ronnie Sewratan en Jasper Vernes – zijn ze geslagen met een betonschaar. Ronnie raakte daardoor zijn voortanden kwijt. De betonschaar is nooit teruggevonden. Ook heeft 't onderzoek naar de mishandeling niet aangetoond dat er sprake was van discriminatie of homo- haat, zei het Openbaar Ministerie in december. De verdachten ontkennen dat homohaat een rol heeft gespeeld.

Het OM maakte in december bekend dat de verdachte jongens worden beschuldigd van openlijk geweld en mishandeling. Of de aanklacht nog wordt uitgebreid moet vandaag blijken. De rechter behandelt de zaak achter gesloten deuren, omdat de jongens tijdens de vechtpartij minderjarig waren.

                                                  
Werkstraffen tot 180 uur geëist tegen jongens die Homostel mishandelden  Beetje schoffelen is slechte straf voor Homogeweld ‼
                                                           
bronnen: TPO.nl – The Post Online / Twitter.com – Politiek → The Post Online / Facebook.com – De Gelderlander / YouTube.com