maandag 26 maart 2018

Amsterdam - Roze Filmdagen 2018 | "Bezoekersrecord bij de Roze Filmdagen"

Amsterdam    De eenentwintigste editie van De Roze Filmdagen in Amsterdam zijn afgesloten met een recordaantal bezoekers. Meer dan 10.000 filmliefhebbers bezochten de 125 internationale speelfilms en documentaires die dit jaar op het programma stonden. Het jaarlijkse filmfestival trok ruim 4% meer bezoekers dan afgelopen jaar.  Voorzitter Huib Koeleman: "We zijn trots dat we dit jaar een nog groter en diverser publiek hebben aangesproken.  We zien ook dat door onze programmering steeds meer jongeren de weg naar ons LHBTI-festival weten te vinden".
                                           
        
                                                 
Alle films die in Het Ketelhuis op 't Westergasfabriekterrein te zien waren zijn door het publiek en een jury beoordeeld.  De korte film 'Anders' van regisseur 'Reinout Hellenthal' is uitgeroepen tot Beste Nederlandse Korte Film in het Made in Holland-programma.  De film is opgenomen in Rolde, Anderen en Zuidwolde en gaat over een 14-jarige jongen (gespeeld door 'Maas Bronkhuyzen') – die worstelt met zijn geaardheid. 'Anders' wordt als winnaar van eigen bodem ingezonden naar het BAFTA-gekwalificeerde 'Iris Prize Festival' in Cardiff.  KLIK HIER voor de lijst met alle overige winnaars.

De Roze Filmdagen volgend jaar zijn van 14 tot en met 24 maart 2019.

Zie ook:  
Roze Filmdagen 2018 → Website  /  Roze Filmdagen → Facebook  /  Roze Filmdagen → Twitter  /  Roze Filmdagen → Instagram 

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Amsterdam – Roze Filmdagen 2018 | "Première van de film 'Tom of Finland' tijdens de Roze Filmdagen 2018 in Amsterdam"  

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com / Facebook.com – GaySite.nl