vrijdag 12 januari 2018

Als Homo vluchten voor je leven - om vervolgens hier niet geloofd te worden ‼

Hoe bewijs je als asielzoeker dat je Homoseksueel bent ?!  En wat doe je als de 'Immigratie- en Naturalisatiedienst' je niet gelooft en terug wil sturen naar het land waar je niet veilig bent vanwege je geaardheid ?!  In die situatie zit 'Rian Al Mamaar' uit Irak   Na drie jaar vechten is de moed hem in de schoenen gezakt ‼

Sinds 2015 probeert 'Rian Al Mamaar' asiel in Nederland te krijgen op basis van zijn homoseksuele geaardheid.  Hij stelt in Irak in levensgevaar te zijn  omdat z'n vader en broer hem willen vermoorden vanwege zijn voorkeur voor mannen  en zegt daar al een keer voor in elkaar geslagen te zijn. "Rian Al Mamaar wist niet overtuigend genoeg 'het proces van bewustwording en zelf·acceptatie van het Homo-zijn' aan te tonen", volgens de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst).
                                       
                                              
                                                  
Rian woont samen met Richard Boone in Middelburg. Voor Richard, zijn familie en medewerkers van 'Stichting Vluchteling' is het overduidelijk dat Rian homoseksueel is, dus schreven ze een aantal verklaringen daarover om de IND te overtuigen ‼  Deze verklaringen - samen met uitgeprinte Whatsappjes en foto's - wisten een rechter te overtuigen toen Rian de afwijzing van de IND aanvocht. Maar de IND is in hoger beroep gegaan en wil nu dat de Raad van State zich uitspreekt over deze zaak.

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: OmroepZeeland.nl / Facebook.com – PZC.nl / Facebook.com – OmroepZeeland.nl